Als ik in de statistieken duik kan ik maar één conclusie trekken.. Iedereen is al lekker met de feestdagen bezig. De voorgerechten, feestelijke hoofdgerechten en borrelhapjes worden opeens supergoed bekeken. Hier gaat het met de voorbereidingen iets minder goed. Ik ben inmiddels 34 weken zwanger en dat begint in combinatie met een fulltime baan in het onderwijs best heavy te worden. In het weekend doe ik het daarom lekker rustig aan. Waar ik eerst alle recepten in het weekend maakte en fotografeerde (want alleen dan kan ik bij daglicht foto’s maken en die zijn toch het mooist), lig ik nu lekker op de bank. Dat is ook wel nodig, want ik ben ka-pot. Vandaar dat er de laatste tijd iets minders posts online komen. Over 2 weken begint gelukkig mijn zwangerschapsverlof en hoop ik weer meer tijd en energie te hebben voor de blog. Onhandig hé, zo midden in de kerstgekte. Gelukkig heb ik voorgaande jaren genoeg lekkers gemaakt om inspiratie mee op te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kwarteltjes met kruidenvulling uit de oven. Of coquilles met doperwtencrème en pancetta. Klinkt goed toch? Ik heb de grootste kersttoppers van de afgelopen jaren op een rij gezet en geloof me.. daar ga je blij van worden. Klik maar snel door en begin maar met watertanden. Hier loopt het water me in ieder geval in de mond!
Makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen
Zonder uitgebreid ontbijt geen kerst. Maak het jezelf makkelijk en zet deze makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen op tafel. Maar 5 ingrediënten en supersnel klaar.
Borrelplank met vis
Weer eens iets anders dan de standaard hapjes bij de borrel. Extra lekker met een goed glas witte wijn.
Tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise
Een voorgerecht in de catagorie: “minimale inspanning, met een maximaal resultaat”. Klaar in een kwartiertje. Is het geen plaatje?
Carpacciobonbon met truffel-pestovulling
Carpaccio, maar dan net even anders. Ik ken maar weinig menen die je hier niet blij mee maakt.
Coquilles met pancetta en doperwtencrème
Als je op de culinaire tour wilt móet je deze coquilles met pancetta en doperwtencrème maken. Hier ga je zeker oeh’s en ah’s bij krijgen.
Rosbief uit de oven met rozemarijn en knoflook
Eten er veel mensen mee? Dan is een groot stuk vlees bereiden een uitkomst. Deze rosbief hoef je na een korte voorbereiding alleen nog maar in de oven te zetten.
Lamsrack met kruidenkorst uit de oven
Mijn persoonlijke favoriet. Serveer met geroosterde aardappeltje en groente uit de oven en je hebt een topgerecht!
Gevulde kwartel uit de oven
Kies voor een culinair hoofdgerecht en maak deze gevulde kwartel uit de oven. Veel makkelijker om te maken dan je denkt en superlekker. Hier ga je zeker indruk mee maken!
Witte chocolademousse met meringue
Deze chocolademousse is ideaal met kerst, want je kunt hem de dag ervoor al voorbereiden. Je hoeft hem daarna alleen nog maar uit de koelkast te halen en te versieren. Easy does it!
Sticky toffee pudding
Een luchtig dadelcakekje met een sticky karamelsaus. Lekker met een bolletje (vanille)ijs of slagroom. Helemaal lekker al het cakeje nog een beetje warm is.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).