Lamsrack met kruidenkorst

10 recepten voor de feestdagen

Lamsrack met kruidenkorstAls ik in de statistieken duik kan ik maar één conclusie trekken.. Iedereen is al lekker met de feestdagen bezig. De voorgerechten, feestelijke hoofdgerechten en borrelhapjes worden opeens supergoed bekeken. Hier gaat het met de voorbereidingen iets minder goed. Ik ben inmiddels 34 weken zwanger en dat begint in combinatie met een fulltime baan in het onderwijs best heavy te worden. In het weekend doe ik het daarom lekker rustig aan. Waar ik eerst alle recepten in het weekend maakte en fotografeerde (want alleen dan kan ik bij daglicht foto’s maken en die zijn toch het mooist), lig ik nu lekker op de bank. Dat is ook wel nodig, want ik ben ka-pot. Vandaar dat er de laatste tijd iets minders posts online komen. Over 2 weken begint gelukkig mijn zwangerschapsverlof en hoop ik weer meer tijd en energie te hebben voor de blog. Onhandig hé, zo midden in de kerstgekte. Gelukkig heb ik voorgaande jaren genoeg lekkers gemaakt om inspiratie mee op te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kwarteltjes met kruidenvulling uit de oven. Of coquilles met doperwtencrème en pancetta. Klinkt goed toch? Ik heb de grootste kersttoppers van de afgelopen jaren op een rij gezet en geloof me.. daar ga je blij van worden. Klik maar snel door en begin maar met watertanden. Hier loopt het water me in ieder geval in de mond!


Makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen

Makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen

Zonder uitgebreid ontbijt geen kerst. Maak het jezelf makkelijk en zet deze makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen op tafel. Maar 5 ingrediënten en supersnel klaar.

Klik hier voor het recept

Borrelplank met vis

Borrelplank met vis

Weer eens iets anders dan de standaard hapjes bij de borrel. Extra lekker met een goed glas witte wijn.

Klik hier voor het recept

Tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise

Tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise

Een voorgerecht in de catagorie: “minimale inspanning, met een maximaal resultaat”. Klaar in een kwartiertje. Is het geen plaatje?

Klik hier voor het recept

Carpacciobonbon met truffel-pestovulling

Carpacciobonbon met truffel-pestovulling

Carpaccio, maar dan net even anders. Ik ken maar weinig menen die je hier niet blij mee maakt.

Klik hier voor het recept

Coquilles met pancetta en doperwtencréme

Coquilles met pancetta en doperwtencrème

Als je op de culinaire tour wilt móet je deze coquilles met pancetta en doperwtencrème maken. Hier ga je zeker oeh’s en ah’s bij krijgen.

Klik hier voor het recept

Rosbief uit de oven met rozemarijn en knoflook
Rosbief uit de oven met rozemarijn en knoflook

Eten er veel mensen mee? Dan is een groot stuk vlees bereiden een uitkomst. Deze rosbief hoef je na een korte voorbereiding alleen nog maar in de oven te zetten.

Klik hier voor het recept

Lamsrack met kruidenkorst

Lamsrack met kruidenkorst uit de oven

Mijn persoonlijke favoriet. Serveer met geroosterde aardappeltje en groente uit de oven en je hebt een topgerecht!

Klik hier voor het recept

Kwartel uit de oven

Gevulde kwartel uit de oven

Kies voor een culinair hoofdgerecht en maak deze gevulde kwartel uit de oven. Veel makkelijker om te maken dan je denkt en superlekker. Hier ga je zeker indruk mee maken!

Klik hier voor het recept

Witte chocolademousse met meringue

Witte chocolademousse met meringue

Deze chocolademousse is ideaal met kerst, want je kunt hem de dag ervoor al voorbereiden. Je hoeft hem daarna alleen nog maar uit de koelkast te halen en te versieren. Easy does it!

Klik hier voor het recept

Sticky toffee puding

Sticky toffee pudding

Een luchtig dadelcakekje met een sticky karamelsaus. Lekker met een bolletje (vanille)ijs of slagroom. Helemaal lekker al het cakeje nog een beetje warm is.

Klik hier voor het recept

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *