Kwartel uit de oven

Recept: Gevulde kwartel uit de oven

 

Gevulde kwartel uit de ovenVandaag is het black friday. In Amerika betekent dat: shop tot je niet meer lopen kunt. Douwe heeft een hele andere betekenis gegeven aan black friday. Op black friday komen Douwe en zijn vrienden samen om de hele dag te koken. Ze beginnen dan om 10 uur ’s ochtends met het bereiden van de lunch en dit eindigt meestal midden in de nacht. De mannen gaan dan helemaal los met de meest exclusieve ingrediënten en wijnen. Ik hoorde Douwe vanmorgen al iets brommen over pulled duck en een fles port. Vorig jaar was besloten dat deze dag zou plaatsvinden in ons huis. Met als resultaat dat ik een andere bezigheid buiten het huis moest vinden. Vrouwen zijn namelijk niet welkom tijdens het etentje. Dat klinkt heel onvriendelijk, maar he.. laat die mannen lekker. Alsof ik daarbij wil zitten. Ik ga op black friday meestal uit eten met mijn vriendinnen. Vanavond zitten we bij Baut & Dreesman in het oude V&D pand op de Kalverstraat. Ik heb er veel over gehoord dus ik ben erg benieuwd. Het voordeel van black friday is dat de volgende dag mijn hele koelkast vol ligt met producten die over waren. Zo vond ik vorig jaar 2 kwartels, een paar kwarteleitjes, ontelbaar veel groenten en kruiden en natuurlijk een paar flessen wijn in de keuken. Jullie voelen de uitdaging al aankomen. Ik ben de volgende dag helemaal los gegaan. Ik maakte onder andere deze gevulde kwartel uit de oven. Hij ziet er indrukwekkend uit maar is eigenlijk erg makkelijk om te maken. Na het vullen hoeft hij alleen nog maar de oven in en moet je wachten tot hij klaar is. Wel een beetje stoer kijken bij het serveren he ;). Alvast en tip voor tijdens de feestdagen.
Ingrediënten voor gevulde kwartel uit de oven voor 2 personen

2 kwartels, schoongemaakt
100 gram broodkruim (ik gebruik meestal panko)
6 plakken pancetta
2 teentjes knoflook
50 gram roomboter op kamertemperatuur
Een paar takjes tijm
Een paar takje rozemarijn
Een paar saliebladeren
Peper en zout

Begin met het maken van de vulling. Pel de teentjes knoflook en hak de kruiden fijn. Snijd de roomboter in blokjes. Doe de boter, kruiden, knoflook, broodkruim en een beetje zout en peper in de keukenmachine en meng tot er een pasta ontstaat. Proef of de vulling van de kwartel op smaak is. Voeg, indien nodig meer van de ingrediënten toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kwartels aan de binnen- en buitenkant met zout en peper. Vul de kwartels met het broodkruimmengsel. Wikkel de plakjes pancetta om de kwartels heen. Bind met een katoenen draad de pootjes van de kwartels bij elkaar en leg ze in een ingevette ovenschaal of braadslede. Strooi wat kruiden rondom de kwartels en schuif de schaal in de oven. Bak de kwartels in ongeveer 25 minuten gaar.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Gevulde kwartel uit de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.