|
Hoi lieve mede-bourgondiërs. Thanks god it’s friday. Bijna weekend! Dat hebben jullie wel verdiend na een week hard werken. Jullie ja… Ik heb namelijk nog steeds vakantie. Al moet ik zeggen dat ik er wel weer aan toe ben om aan het werk te gaan. Deze Mexicaanse taco’s met gehakt vind ik een écht weekendgerecht. Lekker met je handen eten uit een grote schaal in het midden van de tafel. Borreltje erbij en smullen maar! De vulling voor de taco’s heb ik trouwens altijd in porties in de vriezer liggen. Dan hoef ik bij weinig tijd alleen maar het gehaktmengsel te ontdooien, in een tacoschelp te doen en er kaas over laten smelten. Easy does it! Fijn weekend allemaal 🙂
Ingrediënten Mexicaanse taco’s met gehakt voor 4 personen
12 tacoschelpen
500 gram rundergehakt
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 rode paprika
150 gram maïs
200 gram zwarte bonen
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels tacokruiden (ik gebruik die van Euroma)
200 gram geraspte cheddar of belegen kaas
125 gram zure room
200 gram guacamole
Een paar takjes koriander
Pers de tenen knoflook en versnipper de rode ui. Snijd de paprika in stukjes.
Verhit een beetje olie in een hapjespan. Doe de rode ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de tacokruiden toe en bak mee tot het begint te geuren. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak tot het gehakt rul is. Doe de rode paprika, de mais en de zwarte bonen bij de rest in de pas en roer alles door elkaar. Laat het gehaktmengsel een paar minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal. Bestrooi de taco’s met geraspte cheddar.
Zet de ovenschaal in de oven en laat in 15 tot 20 minuten de kaas smelten.
Hak de korinander fijn. Bestrooi de Mexicaanse taco’s met gehakt voor serveren met koriander. Serveer de taco’s met guacamole, zure room, partjes limoen en eventueel extra kaas.