|
Deze saté van kippendijen was zo gruwelijk lekker! Mals, sappig en met een heerlijke marinade. Ik maakte de saté afgelopen maandag. Het plensde al de hele dag van de regen en daardoor stond het softbalveld onder water. Je raad het al; afgelast. Doordat ik onverwachts meer tijd had dan normaal kon ik mooi het vlees even marineren. Want saté valt en staat met de marinade. Doordat het vlees voor langere tijd in een badje met allemaal lekkere ingrediënten ligt trekt de smaak er goed in. Hoe langer je marineert, hoe beter. Omdat we toch rond een uur of 8 wilden eten, marineerde ik de saté ongeveer een uur. Omdat het geen barbecueweer was, het plensde immer nog steeds, gebruikte ik een grillplaat. Jammer, want de saté is het allerlekkerst als je hem op de barbecue klaarmaakt. Ik hoop dat we dit weekend wel de barbecue weer kunnen aansteken. Want dat binnen zitten, vind ik maar niks.
Ingrediënten voor 6 spiesen met saté van kippendij
400 gram kippendijen
2 centimeter verse gember
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
2 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
1,5 theelepel sambal oelek
Een flinke scheut ketjap manis
1 theelepel sesamolie
1 theelepel katoembar
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen citroengras
Peper en zout
Snijd de sjalotjes in halve ringen en pers de knoflook. Schil de gember en rasp hem fijn. Doe de sjalot, knoflook en gember in een grote schaal of kom. Doe de ketjap, sojasaus, sesamolie, sambal, suiker, katoembar, gemalen komijn, gemalen citroengras en een beetje peper en zout in de kom en roer alles door elkaar. Proef of de marinade op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.
Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Leg de kippendijen in de marinade en schep alles door elkaar. Zet de kip met marinade minstens een uur afgedekt in de koelkast. Hoe lang hoe beter.
Haal de stukjes kippendij uit de marinade en prik ze aan een satéprikker. Grill de saté van kippendijen op een grillplaat, barbecue of in de oven tot ze gaar zijn. Serveer de saté meteen na het grillen.
De saté van kippendij is extra lekker in combinatie met kroepoek, zelfgemaakte pindasaus en zoetzuur van komkommer.
Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Ik heb het met varkenshaas gedaan en hij was inderdaad heerlijk!! Had gasten die niet van kip houden. Ga ik nog eens maken
De kip was door de marinade zo verrukkelijk toen het van de barbecue kwam dat de satésaus onaangeroerd bleef. Ik maak mijn saté ajam nooit meer anders. Dank je wel x
Recept vandaag gemaakt, en op de bbq klaargemaakt, met een rotisserie (spiezen set).
Heerlijk, deze gaat bij de favorieten, volgende keer eens met varkenshaas proberen.
Vorige week gemaakt voor een verjaardagsfeest, de avond vantevoren gemarineerd en 75 spiezen gestoken van plm. 60 gram vlees. De andere dag in de ochtend gebarbequed en ’s avonds 15 minuten in de oven op 150° C.
Ze waren heerlijk!!!
Dit recept al meerdere malen gemaakt en iedereen smult ervan! Wat heerlijk. Voortaan maak ik mijn saté altijd zo.
Bedankt voor deze heerlijke marinade! Ik heb ongeveer 5 uur “kip”stukjes van de vegetarische slager in de marinade laten weken. Was een enorm succes! Mijn omni vriend vond ze heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.