Broodje gegrilde braadworst met zuurkool en mosterdmayonaise

Recept: Broodje gegrilde braadworst met zuurkool

 

Broodje gegrilde braadworst met mosterdmayonaiseVoor een goede gegrilde braadworst kun je mij altijd wakker maken. Zeker als er, zoals nu, mosterdmayonaise, curry, gefrituurde uitjes en augurk op zitten. En zuurkool natuurlijk. Bij een broodje braadworst krijg ik altijd een soort instant kerstmarkt gevoel. Na een aantal glazen glühwein (ohh I loveeee glühwein) een lekkere, vaak op houtskool, gegrilde braadworst met allerlei toppings naar binnen werken. Gezelligheid alom. Dit jaar zat de kerstmarkt er even niet in, maar die braadworst pakken ze niet van me af. Die maakte we afgelopen week namelijk gewoon lekker zelf. Barbecue (of grillpan) aan, glühweintje in de hand en en grillen die hap! Ik weet wat ik weer ga maken met oud en nieuw. Houtkachel aan en smullen maar. Dit broodje gegrilde braadworst met zuurkool is een toppertje!
Ingrediënten voor 4 keer het Duits broodje gegrilde braadworst met zuurkool en mosterdmayonaise

4 pistoletjes
4 braadworsten
4 eetlepels plakjes of blokjes augurk
350 gram zuukool (ik gebruikte kruidenzuurkool, die is net iets rijker van smaak)
4 eetlepels mayonaise
2 theelepels Ancienne mosterd (dat is mosterd met korreltjes)
1 theelepel fijne mosterd (bijvoorbeeld Dijon mosterd)
4 eetlepels curry
4 eetlepels gefrituurde uitjes

Broodje gegrilde braadworst met mosterdmayonaise

Verhit een grillpan of barbecue (200 graden). Leg de braadworst op het rooster en grill in 8 tot 10 minuten gaar. Als je de barbecue gebruikt zorg dan dat dat je de deksel gesloten houdt.

Laat de zuurkool even uitlekken en doe het in een middelgrote pan. Warm de zuurkool even op.

Snijd de pistoletjes aan de bovenkant in het midden open. Vul de opening van het broodje met zuurkool. Leg de gegrilde braadworst er bovenop.

Meng de mayonaise met de Ancienne mosterd en fijne mosterd. Drizzle de mosterdmayonaise en de curry over de broodjes. Bestrooi met gefrituurde uitjes en blokjes/plakjes augurk.

Serveer de broodjes gegrilde braadworst met zuurkool en mosterdmayonaise direct.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.