Recept: Mexicaanse vegetarische ovenschotel met zoete aardappel

 

Mexicaanse vegetarische ovenschotel met zoete aardappelEen nachoschotel, maar dan gezond. Of nou ja.. Een soort van gezond dan. In ieder geval boordevol met vitamines. Zoete aardappel (is ook een groente, had je niet verwacht hé!), rode paprika, rode ui, maïs, kidneybonen, tomaat en een flinke dot guacamole on top. Lekker veel groenten dus. Klinkt gezond toch? Dan houd ik over de nacho’s en de kaas maar even mijn mond. Want als je er niet aan denkt dan is het er niet denk ik dan maar. Nog een positief puntje… Er zit geen vlees in de ovenschotel. Én nog leuker. Dat gaat helemaal niemand doorhebben! Eten er kinderen mee (geloof me, die gaan hier heel blij van worden. Wie wil er nou geen chips als avondeten?)? Laat dan de sriracha achterwege. Die is iets te pittig voor ze. Staat deze Mexicaanse vegetarische ovenschotel met zoete aardappel binnenkort ook bij jou op tafel?

Lees verder

Recept: Witloftaart met ham en kaas

 

Witloftaart met ham en kaasZachtjes aan wordt het steeds meer voorjaar. Het zonnetje begint te schijnen en als morgen de klok vooruit gaat is het ook weer een stuk langer licht. Heerlijk! Ik ga altijd zo goed op de lente. Met de komst van de eerste zonnestralen ga ik ook vaak anders koken. Weg met de aardappelpuree, stoofpotjes en andere winterse kost. En Hallo salade’s, gegrilde groente, gerechten met vis en natuurlijk quiche. vooral die laatste zal de komende weken steeds vaker op tafel staan. En daar ben ik vandaag maar alvast mee begonnen. Deze witloftaart met ham en kaas is namelijk de quichevariant van de klassieke witlofrolletjes uit de oven. Makkelijk om te maken en na 10 minuten hoeft hij alleen nog maar de oven in. Kun je mooi nog even genieten van het zonnetje in de namiddag. Hallo lente, ik ben er klaar voor!

Lees verder

Recept: Vegetarische raviolischotel met veel groenten

 

Vegetarische raviolischotel met tomatensaus en lekker veel groentenIk probeer Douwe en Sophie momenteel zoveel mogelijk vol met vitamines te stoppen. Elk gerecht wat ik maak zit boordevol groenten.  Sinds we allebei thuis moeten werken kook ik meestal tijdens Sophie haar middagslaapje. Tenminste.. als mijn werk dat toelaat. Dan hoef ik vlak voor etenstijd het eten alleen nog maar op te warmen. Scheelt een hoop stress met een rondrennende (oké.. rondkruipende.. ik was even optimistisch) dreumes, mijn mister die in de zoveelste conference call zit en mijn telefoon die non-stop blijft rinkelen. Op sommige dagen ben ik blij dat de werkdag erop zit en we met zijn allen aan tafel zitten. Deze vegetarische raviolischotel met tomatensaus en lekker veel groenten is dan ideaal. Makkelijk, snel en boordevol vitamines. En lekker natuurlijk. Want dat vind ik misschien nog wel het belangrijkst bij het avondeten. Ik blijf tenslotte een bourgondiër. 

Lees verder

Recept: Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado

 

Mexicaaanse ovenschotel met chorizo en avocadoVandaag post ik één van mijn favoriete gerechten. Deze Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado staat hier regelmatig op tafel. En iedere keer wordt ik er weer blij van. De kruidige vulling met chorizo, de smeuïge en toch frisse avocado met knapperige nacho’s met gesmolten kaas. Dat kan toch alleen maar goed gaan? Ik maak deze ovenschotel vaak als er mensen komen eten op een werkdag. In het weekend pak ik dan helemaal uit, maar doordeweeks grijp ik graag naar dit recept. Het fijne van deze ovenschotel is dat hij na een korte voorbereiding nog maar heel kort de oven in moet. Zo hoef je geen uren (oke.. minuten) te wachten tot de ovenschotel klaar is en kun je snel aan tafel. Wel zo fijn als er hongerige gasten zitten te wachten. Of als je de hele dag gewerkt hebt. Probeer het maar een keer uit. Makkelijk, snel en onweerstaanbaar lekker. Ik weet zeker dat hij in de smaak gaat vallen!

Lees verder

Recept: Raclette taart met camembert en spek

 

Raclette taart met camembert en spekjesAls je aan de lijn bent of in de gezonde modus zit kun je dit recept beter even wegklikken. Want alleen al door te ruiken aan deze raclette taart met camembert en spek kom je 3 kg aan. Maar lekker dat hij is… Niet normaal! Na één hap zit je opeens weer bij een houten hutje op de piste in Zwitserland te eten. Glaasje wijn erbij en lekker de Bourgondiër uithangen. Omdat ik geen zin had om met een enorme kaas te gaan slepen, gebruikte ik camembert. Die uit een doosje, je kent hem wel. Én ik kan jullie vertellen.. Dat pakte erg goed uit! Een heerlijke hartige aardappeltaart met een knapperige bladerdeeg korst, uien, spekjes en heeeel veel kaas. Zo komen we dat laatste stukje winter nog wel door. 




Lees verder

Recept: Pasta salami met courgette en tomatensaus

 

Pasta salami met courgette en tomatensaus uit de ovenDeze pasta salami met courgette en tomatensaus is momenteel één van de favoriete gerechten van Sophie. Ze is nu 1 en vind bijna alles (op hele zoete dingen na) lekker. Ze eet daarom ook al een paar weken gewoon met de pot mee. Laten we hopen dat deze fase heeeel lang duurt, want ik heb begrepen dat het zomaar om kan slaan. Als deze pasta voor Sophie haar neus staat wordt hij letterlijk verslonden! Zo leuk om te zien. En ik geef haar geen ongelijk, want wij smullen er ook van. Het fijne van deze pastaschotel is dat hem de dag ervoor al kunt maken. Dan hoef je, als je ’s avonds thuiskomt, alleen nog maar de pasta in een schaal te doen, even bestrooien met kaas en daarna afbakken in de oven. Kun jij tussendoor even met de beentjes omhoog. Easy does it!

Lees verder