Recept: Ovenpasta met gehakt

 

Ovenpasta met gehaktDit is zo’n recept dat eigenlijk altijd goed is. Zomer, herfst of winter… Eigenlijk kun je een fijne schaal pasta altijd wel op tafel zetten. Want wie wordt er niet blij van een dampend bord met pasta en lekker veel kaas. Mij doe je er in ieder geval al-tijd een plezier mee. En de rest van mijn huisgenoten ook. De husband schepte drie keer op en zelfs de peuter wilde nog een bord (al liet ze wel traditiegetrouw de courgette liggen). De ovenpasta met gehakt staat in een mum van tijd op tafel. Helemaal als je hem de dag ervoor al voorbereidt. Dan hoeft hij op het moment suprême alleen nog maar de oven in. Fijn op een drukke doordeweekse dag. Lekkere salade erbij en je bent klaar. 

Lees verder

Recept: Ovenschotel met witte asperges en beenham

 

Ovenschotel met witte asperges en beenhamZijn jullie ook zo blij dat het witte goud weer in de winkel ligt? Ik wel hoor! Sinds ze weer te verkrijgbaar zijn stonden ze meerdere keren per week op tafel. Yep, ik ben een echte aspergefan. Welk recept ik het lekkerst vindt kan ik jullie helaas niet vertellen. Er zijn zoveel lekkere combinaties en variaties. Met hollandaisesaus, gerookte zalm en een gepocheerd ei bijvoorbeeld. Of met nieuwe aardappels, een gekookt eitje en beenham. En zo kan ik nog úren doorgaan. Dit keer maakte ik een ovenschotel met witte asperges en beenham. Ik gebruikte de klassieke ingrediënten ei, beenham, kaas, aardappels en peterselie. Ik voegde alle ingrediënten bij elkaar en verwerkte het tot één gerecht. Makkelijk, snel en ongelooflijk lekker. Na een kwartiertje kan de ovenschotel al de oven in. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot hij klaar is. Fijn op een drukke doordeweekse dag. Wil je liever een koolhydraatarme versie maken (daar krijg ik de laatste tijd veel vragen over) dan kun je de aardappelschijfjes gewoon weglaten.

Lees verder

Recept: Mac and cheese met verstopte bloemkool

 

Mac and cheese met verstopte bloemkoolMmm… Lekker mama! Riep de peuter toen ze een hap nam. Ik kneep onder tafel even in mijn handen, want mijn groente-hatende peuter trapte er mooi in. Sinds een maand of 2 worden we structureel uitgeprobeerd aan tafel. Ze weigert regelmatig om te eten. Onze tactiek? “Oké, dan eet je niet, maar je krijgt niks anders”. Ik wil geen strijd voeren aan tafel. Het avondeten moet vooral gezellig zijn. En dat ze dan na 2 happen zegt dat ze klaar is neem ik maar voor lief. In de tussentijd fop ik haar regelmatig door groente onzichtbaar toe te voegen aan het eten of geef ik haar voor het eten een bakje rauwkost (rode zoete puntpaprika gaat er dan weer wel in als zoete koek). En dat houden we vol tot ze besluit dat ze wel weer normaal wilt eten. Want 2 maanden geleden at ze alles. Ach, het zal wel een fase zijn. Deze mac and cheese met verstopte bloemkool was niet alleen een hit bij Sophie, maar ook de mister vond hem ontzettend lekker. Hij heeft 2 borden leeggegeten en eet het restje morgen als lunch. Dit is dus een blijvertje! 

Lees verder

Recept: Mexicaanse aardappelschotel met chorizo

 

Mexicaanse aardappelschotel met chorizoOhhh wat een heerlijk weer is het de afgelopen 2 weken. Ik geniet echt met volle tuigen van het zonnetje! Ik leef helemaal op. Alsof ik uit een winterslaap ontwaak. Bij een zonnige dag hoort natuurlijk een zonnig recept. Hier word je toch blij van? Deze Mexicaanse aardappelschotel met chorizo is een fijn eenpansgerecht wat na een half uur koken alleen nog maar de oven in hoeft. Fijn voor op een doordeweekse dag of juist, met wat nacho’s en guacamole on the side, in het weekend. Koud biertje erbij en je hebt een feestmaaltijd. Ik maakte de Mexicaanse aardappelschotel met chorizo in een ovenvaste pan, maar als je die niet hebt kun je ook gewoon een overschaal gebruiken. 

Lees verder

Recept: Pittige Spaanse knoflookgarnalen

 

Pittige Spaanse knoflookgarnalenBorrelen met hapjes… Ik hou er zo van! Ik geloof dat we deze kerstvakantie nog geen keer normaal hebben gegeten. Zelfs de peuter begint te juichen als er hapjes op tafel komen. Al krijgt ze tegenwoordig tussen de middag warm eten. Zo gaat er toch een gezonde maaltijd naar binnen. Deze pittige Spaanse knoflookgarnalen stonden gister op de borrelplank. Je hebt ze vast wel eens gegeten toen je Spaanse tapas bestelde. Ik geloof dat ze elke keer als ik tapas ging eten op tafel stonden. Heerlijk vind ik ze! En zó makkelijk om te maken. Eerst marineer je de garnalen in een flinke scheut olijfolie met knoflook en chilipeper en daarna schuif je alles zo, tjoep, de oven in. Kind kan de was doen. Serveer met vers brood uit de oven om mee te dippen en je hebt er zeker een paar vrienden bij. 

Lees verder

Recept: Zuurkool rolletjes met mosterdpuree en beenham

 

Zuurkool rolletjes met mosterdpureeStevig weer vraagt om stevige kost. Échte Hollandse kost. Want man, wat gaat het buiten tekeer! Kom je thuis uit een regenbui, heb je een zware werkdag gehad of is het buiten gewoon enorm koud? Dan brengen deze zuurkool rolletjes met mosterdpuree instant troost. Boordevol smaak en ze staan na een half uurtje koken op tafel. Of nog beter… Maak ze de avond van tevoren al klaar en schuif ze op het moment suprême nog even in de oven. Easy does it. Kun je in de gewonnen tijd even lekker in bad/op de bank/in bed liggen. Met een glas wijn, als je het mij vraagt. Want die heb je wel verdiend na een dag hard werken. Staan deze zuurkool rolletjes met mosterdpuree binnenkort bij jou op tafel?

Lees meer