Recept: Mac and cheese met verstopte bloemkool

 

Mac and cheese met verstopte bloemkoolMmm… Lekker mama! Riep de peuter toen ze een hap nam. Ik kneep onder tafel even in mijn handen, want mijn groente-hatende peuter trapte er mooi in. Sinds een maand of 2 worden we structureel uitgeprobeerd aan tafel. Ze weigert regelmatig om te eten. Onze tactiek? “Oké, dan eet je niet, maar je krijgt niks anders”. Ik wil geen strijd voeren aan tafel. Het avondeten moet vooral gezellig zijn. En dat ze dan na 2 happen zegt dat ze klaar is neem ik maar voor lief. In de tussentijd fop ik haar regelmatig door groente onzichtbaar toe te voegen aan het eten of geef ik haar voor het eten een bakje rauwkost (rode zoete puntpaprika gaat er dan weer wel in als zoete koek). En dat houden we vol tot ze besluit dat ze wel weer normaal wilt eten. Want 2 maanden geleden at ze alles. Ach, het zal wel een fase zijn. Deze mac and cheese met verstopte bloemkool was niet alleen een hit bij Sophie, maar ook de mister vond hem ontzettend lekker. Hij heeft 2 borden leeggegeten en eet het restje morgen als lunch. Dit is dus een blijvertje! 

Lees verder

Recept: Mexicaanse aardappelschotel met chorizo

 

Mexicaanse aardappelschotel met chorizoOhhh wat een heerlijk weer is het de afgelopen 2 weken. Ik geniet echt met volle tuigen van het zonnetje! Ik leef helemaal op. Alsof ik uit een winterslaap ontwaak. Bij een zonnige dag hoort natuurlijk een zonnig recept. Hier word je toch blij van? Deze Mexicaanse aardappelschotel met chorizo is een fijn eenpansgerecht wat na een half uur koken alleen nog maar de oven in hoeft. Fijn voor op een doordeweekse dag of juist, met wat nacho’s en guacamole on the side, in het weekend. Koud biertje erbij en je hebt een feestmaaltijd. Ik maakte de Mexicaanse aardappelschotel met chorizo in een ovenvaste pan, maar als je die niet hebt kun je ook gewoon een overschaal gebruiken. 

Lees verder

Recept: Pittige Spaanse knoflookgarnalen

 

Pittige Spaanse knoflookgarnalenBorrelen met hapjes… Ik hou er zo van! Ik geloof dat we deze kerstvakantie nog geen keer normaal hebben gegeten. Zelfs de peuter begint te juichen als er hapjes op tafel komen. Al krijgt ze tegenwoordig tussen de middag warm eten. Zo gaat er toch een gezonde maaltijd naar binnen. Deze pittige Spaanse knoflookgarnalen stonden gister op de borrelplank. Je hebt ze vast wel eens gegeten toen je Spaanse tapas bestelde. Ik geloof dat ze elke keer als ik tapas ging eten op tafel stonden. Heerlijk vind ik ze! En zó makkelijk om te maken. Eerst marineer je de garnalen in een flinke scheut olijfolie met knoflook en chilipeper en daarna schuif je alles zo, tjoep, de oven in. Kind kan de was doen. Serveer met vers brood uit de oven om mee te dippen en je hebt er zeker een paar vrienden bij. 

Lees verder

Recept: Zuurkool rolletjes met mosterdpuree en beenham

 

Zuurkool rolletjes met mosterdpureeStevig weer vraagt om stevige kost. Échte Hollandse kost. Want man, wat gaat het buiten tekeer! Kom je thuis uit een regenbui, heb je een zware werkdag gehad of is het buiten gewoon enorm koud? Dan brengen deze zuurkool rolletjes met mosterdpuree instant troost. Boordevol smaak en ze staan na een half uurtje koken op tafel. Of nog beter… Maak ze de avond van tevoren al klaar en schuif ze op het moment suprême nog even in de oven. Easy does it. Kun je in de gewonnen tijd even lekker in bad/op de bank/in bed liggen. Met een glas wijn, als je het mij vraagt. Want die heb je wel verdiend na een dag hard werken. Staan deze zuurkool rolletjes met mosterdpuree binnenkort bij jou op tafel?

Lees meer

Recept: Mexicaanse vegetarische ovenschotel met zoete aardappel

 

Mexicaanse vegetarische ovenschotel met zoete aardappelEen nachoschotel, maar dan gezond. Of nou ja.. Een soort van gezond dan. In ieder geval boordevol met vitamines. Zoete aardappel (is ook een groente, had je niet verwacht hé!), rode paprika, rode ui, maïs, kidneybonen, tomaat en een flinke dot guacamole on top. Lekker veel groenten dus. Klinkt gezond toch? Dan houd ik over de nacho’s en de kaas maar even mijn mond. Want als je er niet aan denkt dan is het er niet denk ik dan maar. Nog een positief puntje… Er zit geen vlees in de ovenschotel. Én nog leuker. Dat gaat helemaal niemand doorhebben! Eten er kinderen mee (geloof me, die gaan hier heel blij van worden. Wie wil er nou geen chips als avondeten?)? Laat dan de sriracha achterwege. Die is iets te pittig voor ze. Staat deze Mexicaanse vegetarische ovenschotel met zoete aardappel binnenkort ook bij jou op tafel?

Lees verder

Recept: Witloftaart met ham en kaas

 

Witloftaart met ham en kaasZachtjes aan wordt het steeds meer voorjaar. Het zonnetje begint te schijnen en als morgen de klok vooruit gaat is het ook weer een stuk langer licht. Heerlijk! Ik ga altijd zo goed op de lente. Met de komst van de eerste zonnestralen ga ik ook vaak anders koken. Weg met de aardappelpuree, stoofpotjes en andere winterse kost. En Hallo salade’s, gegrilde groente, gerechten met vis en natuurlijk quiche. vooral die laatste zal de komende weken steeds vaker op tafel staan. En daar ben ik vandaag maar alvast mee begonnen. Deze witloftaart met ham en kaas is namelijk de quichevariant van de klassieke witlofrolletjes uit de oven. Makkelijk om te maken en na 10 minuten hoeft hij alleen nog maar de oven in. Kun je mooi nog even genieten van het zonnetje in de namiddag. Hallo lente, ik ben er klaar voor!

Lees verder