Mexicaanse aardappelschotel met chorizo

Recept: Mexicaanse aardappelschotel met chorizo

 

Mexicaanse aardappelschotel met chorizoOhhh wat een heerlijk weer is het de afgelopen 2 weken. Ik geniet echt met volle tuigen van het zonnetje! Ik leef helemaal op. Alsof ik uit een winterslaap ontwaak. Bij een zonnige dag hoort natuurlijk een zonnig recept. Hier word je toch blij van? Deze Mexicaanse aardappelschotel met chorizo is een fijn eenpansgerecht wat na een half uur koken alleen nog maar de oven in hoeft. Fijn voor op een doordeweekse dag of juist, met wat nacho’s en guacamole on the side, in het weekend. Koud biertje erbij en je hebt een feestmaaltijd. Ik maakte de Mexicaanse aardappelschotel met chorizo in een ovenvaste pan, maar als je die niet hebt kun je ook gewoon een overschaal gebruiken. 
Ingrediënten Mexicaanse aardappelschotel met chorizo voor 4 personen

500 gram aardappelpartjes met schil
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
400 ml tomatenpulp
1 eetlepel picadillo- of tacokruiden
1 chorizo van ongeveer 200 gram
150 gram maïs
160 gram kidneybonen
1 zoete puntpaprika
125 gram zure room of crème fraîche
150 gram geraspte kaas (ik gebruik meestal een mix van mozzarella en belegen kaas)
Een eetlepel sriracha
Een paar takjes koriander
Een scheutje olie om te bakken
Peper en zout
Eventueel nacho’s en/of guacamole voor erbij

Mexicaanse aardappelschotel met chorizo

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de paprika in stukjes en de chorizo in halve plakjes.

Verhit een scheutje olie om in te bakken. Doe de aardappeltjes in de pan en bak tot ze bruin beginnen te worden. Schep de aardappeltjes uit de pan en zet apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit een scheutje olie in dezelfde pan. Doe de knoflook en de ui in de pan en bak tot het begint te geuren. Voeg de paprika en de chorizo toe en pan even mee. Doe de tomatenpulp, de maïs, de kidneybonen en de kruiden bij de inhoud van de pan en schep alles door elkaar. Laat 5 minuten pruttelen.

Doe de aardappeltjes bij de rest in de pan en schep alles door elkaar. Als je geen ovenvaste pan hebt schep je alles over in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet de Mexicaanse aardappelschotel met chorizo in de oven en bak 20 minuten tot de kaas gesmolten en een beetje bruin begint te zien.

Hak de koriander fijn. Schep 2 eetlepels zure room of crème fraîche op de ovenschotel en maak af met sriracha en koriander.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *