Mexicaaanse ovenschotel met chorizo en avocado

Recept: Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado

 

Mexicaaanse ovenschotel met chorizo en avocadoVandaag post ik één van mijn favoriete gerechten. Deze Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado staat hier regelmatig op tafel. En iedere keer wordt ik er weer blij van. De kruidige vulling met chorizo, de smeuïge en toch frisse avocado met knapperige nacho’s met gesmolten kaas. Dat kan toch alleen maar goed gaan? Ik maak deze ovenschotel vaak als er mensen komen eten op een werkdag. In het weekend pak ik dan helemaal uit, maar doordeweeks grijp ik graag naar dit recept. Het fijne van deze ovenschotel is dat hij na een korte voorbereiding nog maar heel kort de oven in moet. Zo hoef je geen uren (oke.. minuten) te wachten tot de ovenschotel klaar is en kun je snel aan tafel. Wel zo fijn als er hongerige gasten zitten te wachten. Of als je de hele dag gewerkt hebt. Probeer het maar een keer uit. Makkelijk, snel en onweerstaanbaar lekker. Ik weet zeker dat hij in de smaak gaat vallen!




Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado

Ingrediënten Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado voor 4 personen

300 gram gehakt (rund of half om half)
200 gram chorizo
200 gram crème fraîche
150 gram maïs
150 gram kidneybonen
2 eetlepels tomatenpuree
200 gram cherrytomaten
150 gram geraspte jonge kaas
1 rode ui
2 eetlepels picadillo- of tacokruiden
2 avocado’s
Een klein beetje olie om in te bakken
Een paar takjes koriander
Een zak tortilla chips

Mexicaaanse ovenschotel met chorizo en avocado

Snijd de rode ui in halve ringen, de cherrytomaatjes in kwarten en de chorizo in halve plakjes.

Verhit een klein beetje olie in een hapjes- of koekenpan. Doe de tomatenpuree bij de olie in de pan en laat het in een paar minuten gaar worden. Doe de rode ui en de chorizo bij de tomatenpuree en bak tot de ui glazig ziet.

Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is. Doe de kruiden bij het gehakt en roer alles goed door elkaar.

Voeg de cherrytomaatjes, maïs en kidneybonen toe en bak alles, al roerend, een minuut of 5.

Haal de pan van het vuur en schep de inhoud in een ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bedek het gehakt-chorizo mengsel met crème fraîche.

Snijd de avocado’s doormidden. Verwijder de pit en snijd de avocado in plakjes. Schep de avocado uit de schil en leg de plakjes op de crème fraîche.

Bestrooi de avocado met kaas. Leg de tortillachips op de geraspte kaas. Strooi, om de Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado af te maken, een handje geraspte kaas over de tortillachips.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 15 tot 20 minuten gaar. De Mexicaanse ovenschotel met chorizo is klaar als de kaas gesmolten is.

Hak de koriander fijn. Maak de ovenschotel af met een handje koriander.

Pin It

4 thoughts on “Recept: Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *