Recept: Fully loaded zoete aardappelfriet met barbecue pulled chicken

 

Fully loaded zoete aardappelfriet met barebcue pulled chickenZo. En dan is het nu tijd voor een écht weekendgerecht. Deze loaded zoete aardappelfriet met barbecue pulled chicken is typisch iets wat wij op een luie zondag eten. Borreltje erbij en samen lekker plukken van een grote schaal. Ik vind dat zó gezellig. Al vind ik het vrij snel gezellig als er lekker eten en wijn is. Sorry not sorry! Terug naar het recept van vandaag. De zoete smaak van de zoete aardappel combineert heerlijk bij de rokerige en hartige smaak van de pulled chicken. De crème fraîche zorgt weer voor frisheid en de sriracha geeft het gerecht een lekkere pittige “kick”. Fully loaded kun je wel zeggen dus. Eet de loaded zoete aardappelfriet met barbecue pulled chicken niet als je af wilt vallen, wat hij is ook fully loaded met caloriëen. Maar lekker.. dat is het zeker. En soms is dat alles wat we willen! 

 

Lees verder

Recept: Stamppot boerenkool met spekjes en rookworst

 

Stamppot boerenkool met spekjes en rookworstSjeuuumig wat een rotweer vandaag! Toen ik vanmorgen naar de sportschool ging (jaaa sta je even van te kijken hé, nou.. dat had ik ook toen vanmorgen op de crosstrainer stond) waaide ik bijna om. Eenmaal thuis ben ik onder een dekentje gekropen en ben ik er een uur (tot Sophie wakker werd) niet meer onder vandaan gekomen. Mooi niet, dat ik nog naar buiten ging. Als het dit weer is heb ik de hele dag behoefte aan winterse kost. En wat is er nou meer winters dan stamppot boerenkool met spekjes en rookworst. Laat dat nou precies zijn wat we vanavond gegeten hebben. Heerlijk vind ik het! Mijn geheime ingrediënt? Crème fraîche! Daar wordt de stamppot lekker smeuïg van. Probeer het maar eens. Ga je zeker geen spijt van krijgen!

Lees verder

Recept: Kip jambalaya met chorizo

 

Kip jambalayaVandaag is het tijd voor een lekker éénpansgerecht. Deze kip jambalaya met chorizo is ideaal voor op een doordeweekse dag. Lekker, gezond en makkelijk van tevoren klaar te maken. Ik maakte deze kip jambalaya afgelopen zondag. Ik kook dan meestal voor de hele week. Dan hoef ik het na onze werkdag alleen nog maar op te piepen. Ideaal, want met een dreumes van 1 in huis lukt het niet altijd even goed om te koken. Dus toen stond ik om 9 uur ’s ochtends chorizo in plakjes te snijden. Jambalaya is een gerecht uit Amerika en het lijkt erg op paella. Men zegt dat jambalaya is ontstaan toen de Spanjaarden de baas waren in Louisiana. In de originele jambalaya zitten ook garnalen. Dat was ik oorspronkelijk ook van plan, maar ik was vergeten om garnalen te kopen. En natuurlijk kwam ik daar pas achter toen ik al aan het koken was. Supersuf! Zonder garnalen kwam het gerecht dus ook door de ballotagecommissie. Douwe gaf het gerecht een 9. Goed genoeg om met jullie te delen dus. Bij deze!

Lees verder

Recept: Runderstoof in satésaus met rijst

 

Runderstoof in satésaus met rijstDeze runderstoof in satésaus met rijst begon als een experiment, maar eindigde in VET lekker recept. Mals rundvlees in een pittige satésaus met rijst. Klinkt goed toch? Was het ook! Zo leuk als iets onverwacht zo goed uitpakt. Het fijne van deze runderstoof is dat je hem zo pittig kunt maken als je wilt. Een kwestie van goed doseren met de sambal. Mijn versie is licht-pittig, maar als er kinderen mee-eten kun je de sambal ook gewoon weglaten. En warm wordt je er trouwens sowieso van, want wie wordt er nou niet blij van pindasaus. Fijn nu de dagen weer kouder worden de komende weken. Serveer met gefrituurde uitjes, komkommer en/of een fijne salade en je hebt een godenmaaltijd. Wedden dat je hier blij van wordt!

Lees verder

Recept: Vitello tonato met kappertjes

 

Vitello tonato met kappertjesAls ik uit eten ga check ik altijd als eerst de voorgerechten op de kaart. Meestal vind ik dat daar de lekkerste dignen dingen tussen staan. Soms eet ik liever 2 of 3 voorgerechten dan dat ik voor een hoofdgerecht ga. Misschien komt het omdat ik van verfijnde en uitgesproken smaken houd. Of omdat ik graag meerdere dingen proef. Geen idee. Iets wat ik graag bestel is de vitello tonato. Een verfijnd gerecht van kalfsfricandeau met tonijnmayonaise. Het is niet moeilijk om een lekkere vitello tonato te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn goede producten. Daar valt of staat een goede vitello tonato mee. Als dat deel gelukt is, kan het eigenlijk niet meer mislukken. Je kunt de kalfsfricandeau zelf maken, maar ik besloot om het gewoon bij de slager te halen. Wel zo makkelijk. Al was het alleen maar omdat zijn plakjes een stuk mooier gesneden zijn dan de mijne. Een complete snijmachine aanschaffen is ook weer zo wat. En mocht je geen kalsfricandeau kunnen vinden kun je ook de variant van varkensvlees gebruiken. De vitello tonato is lekker als voorgerecht, tijdens de lunch of brunch. Een aanrader!

Lees verder

Recept: Varkenshaas met pistachekorst en knolselderijpuree

 

Varkenshaas met pistachekorst en knolselderijpuree Varkenshaas met pistachekorst en knolselderijpuree met gekrameliseerde witlof met honing. Dat is een flinke mond vol. Wel een hele lekkere mond vol. Want wat is dit hoofdgerecht een knaller! Mén, wat hebben we genoten toen we dit bordje voor ons neus hadden. Voor het bakken van het vlees gebruikte in een vleesthermometer. Zo kun je het vlees lekker sappig en mooi rosé maken. Want als je een bepaalde tijd aanhoudt, hoe goed getest ook, dan is het vlees vaak toch nét even te droog. Een vleesthermometer aanschaffen kun je natuurlijk zo duur maken als je wilt, maar de goedkoopste heb je al vanaf tientje. Een kleine investering, en als je van koken houdt heb je er nog jarenlang plezier van!

Lees verder