De lekkerste tonijnsalade van de wereld

Recept: De lekkerste tonijnsalade voor op brood

 

De lekkerste tonijnsalade van de wereldDit is zonder twijfel de allerlekkerste tonijnsalade die er is. Tenminste, als ik Douwe en mijn vrienden moet geloven. Ik zie hem regelmatig voorbij komen als ik op een feestje van een bekende ben en ik maak hem zelf ook regelmatig klaar voor de lunch. Zelf vind ik hem het lekkerst zo. Je kunt me ervoor wakker maken. Letterlijk! De tonijnsalade voor op brood is goedgevuld en zit boordevol smaak. En, misschien nog wel het fijnste, hij staat letterlijk in 10 minuten op tafel. Ik heb 2 versies van de tonijnsalade. Een snelle basisversie en een rijkgevulde luxe versie. De eerste eet ik graag op een broodje met sla en de luxe versie maak ik in de zomer vaak als maaltijdsalade. Ik vul de tonijnsalade dan helemaal op met feta, gegrilde groente, tomaatjes, croûtons (toch weer dat broodje) en partjes gekookt ei. Vandaag post ik het recept van de basisversie. Die kun je daarna altijd nog opvullen met allerlei lekkers. De suggesties heb ik erbij gezet. Zo kun je hem personaliseren naar jouw smaak. Paar lekkere broodjes erbij en hij is helemaal af. Eet smakelijk!
Ingrediënten tonijnsalade voor op brood voor 4 personen

Basisrecept

1 blikje tonijn op waterbasis
1 eetlepel mayonaise
1/2 rode ui
1/2 rode (punt)paprika
10 zwarte olijven
2 theelepels kappertjes
Peper en zout

Optioneel voor de luxe versie:

100 gram feta
10 cherrytomaatjes
Gegrilde groente (courgette, groene asperges, aubergine en ui)
2 gekookte eitjes
Sla en/of tuinkers

De lekkerste tonijnsalade voor op brood

Giet het blikje tonijn af.

Versnipper de rode ui, snijd de paprika in kleine blokjes en de olijven in halve ringen.

Meng de tonijn met de mayonaise, de kappertjes, de rode ui, de zwarte olijven, de rode paprika en een beetje peper en zout. Proef of de tonijnsalade op smaak is en voeg eventueel extra ingrediënten toe.

Wil je een rijkere tonijnsalade maken? Vul de salade dan aan blokjes feta, in kwarten gesneden cherrytomaten, gegrilde groente, gekookte eieren en/of verschillende soorten sla.

Pin It

6 thoughts on “Recept: De lekkerste tonijnsalade voor op brood

  1. Coby schreef:

    Ik wil hem zeker uitproberen, maa Ik ben niet gek op olijven. Kan ik die weg laten of heb je misschien iets anders er voor in de plaats.

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.