Zalmcarpaccio met honing-dillesaus

Recept: Zalmcarpaccio met honing-dillesaus

 

Zalmcarpaccio met honing-dillesausDe afgelopen weken postte ik regelmatig recepten met gerookte zalm. Daar zit geen speciale gedachte achter ofzo. Ik ben er momenteel gewoon fan van. Ken je dat? Dat je continue gerechten rondom 1 product blijft bedenken. Dat heb ik nu dus met gerookte zalm. Daarnaast blijf ik ook nog steeds in de voorgerechtenmood. I know, dat zijn er al best veel dit jaar, maar ik beloof dat er volgende week een paar kneitergoede hoofdgerechten en desserts online komen. Vandaag post ik een ontzettend makkelijk en heel erg lekker voorgerecht. Het enige waar je even op moet letten is dat je gerookte zalm gebruikt van goede kwaliteit. Die kun je kopen bij de visboer en steeds vaker ook gewoon bij de  supermarkt. Ik koop mijn gerookte zalm vaak bij de Aldi. Die is hartstikke lekker en helemaal niet zo duur. Deze zalmcarpaccio met honing-dillesaus valt en staat met de smaak van de gerookte zalm. Ik houd zelf van zalm met een diepe rooksmaak. Lekker met een glaasje Chardonnay met lekker veel hout. Die doet het extra goed in combinatie met gerookte zalm.  Zo wordt dit, eigenlijk best simpele, gerecht helemaal een feestje. En dat is precies de bedoeling. Het heet niet voor niks de FEESTdagen!




Ingrediënten zalmcarpaccio met honing-dillesaus voor 4 personen

Voor de zalmcarpaccio

200 gram gerookte zalm
1 middelgrote rode ui
4 handjes gemengde sla (ik gebruikte eikenbladsla)
4 theelepels kappertjes
Takjes dille om te garneren
Peper en zout

Voor de honing-dillesaus

4 eetlepels honing
1 theelepel dijonmosterd
Een paar takjes dille
Peper en zout

Zalmcarpaccio met honing-dillesaus

Hak de dille fijn. Leg een paar takjes dille apart voor de garnering. Meng de honing met de mosterd, de dille en een beetje peper en zout.

Snijd de rode ui dunne halve ringen. Leg de gerookte zalm op een plat bord. Leg in het midden van de zalm een handje sla. Bestrooi met rode ui, kappertjes en takjes dille.

Verdeel de honing-dillesaus over het gerecht en maak af met peper en zout.

Serveer de zalmcarpaccio met honing-dillesaus in combinatie met vers brood en roomboter met zeezout en/of olijfolie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *