Tonijntartaar mTonijntartaar met avocado en wasabimayonaise

Recept: Tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise

Tonijntartaar met avocado en wasabimayonaiseIk heb het overleefd! Mijn god wat een avond. Uitgebreid koken voor 12 man is leuk, maar brengt wel een grote chaos met zich mee. Elke schaal, elke pan en elk kopje in de keuken is gebruikt gister. Jullie willen niet weten hoe mijn keuken er nu uit ziet en de oven is helaas overleden. Maar het was leuk. En daar gaat het om. Wel jammer dat we nu geen broodjes kunnen bakken voor het ontbijt. Dan gaan we maar op pad om in een leuk tentje te gaan brunchen. Wat vervelend weer. Terwijl ik straks lekker zit te genieten van een brunchgerecht krijgen jullie het volgende kerstrecept. Als er iets is wat ik lekker vind als voorgerecht dan is het tartaar. Als het ergens op de kaart staat, dan bestel ik het. Ook thuis ga ik regelmatig aan de slag. Het is zo lekker makkelijk. En tegelijkertijd zo lekker. Ik postte eerder al een zalmtartaar met mierikswortel (yum!) en steaktartaar met truffel (yumyum!).Vandaag is de tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise aan de beurt (YUMYUMYUM!). Een goede tartaar valt en staat met de kwaliteit van het vlees of de vis. Ga voor de tonijn naar een goede visboer. Ik heb in Zaandam een fantastische visboer op de markt. Doordat de tartaar aangemaakt is met sojasaus krijgt hij een Japans tintje. Lekker om te combineren met wakame en kleine plakjes gember. Een fijn voorgerecht voor tijdens de feestdagen.Tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise

Ingrediënten tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise voor 4 personen

Voor de tartaar

400 gram tonijn
1 sjalot
2 avocado’s
1 limoen
Een paar blaadjes koriander
1 theelepel wit sesamzaad
1 theelepel zwart sesamzaad
Peper en zout

Voor de dressing

2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel (riet)suiker

Voor de wasabimayonaise

2 eetlepels mayonaise
1 theelepel wasabi
1/2 limoen
Een snuf zout

Tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise

Snijd de tonijn in kleine stukjes en versnipper de sjalot. Meng de tonijn met de sjalot, de sesamzaadjes, een beetje peper en het sap van een halve limoen.

Prak de avocado’s fijn. Meng de avocado met het sap van de andere helft van de limoen en een beetje peper en zout. Proef of de avocadocrème op smaak is.

Meng de mayonaise met de wasabi en een snuf zout. Proef of de wasabi-mayonaise op smaak is. Voeg eventueel meer wasabi toe.

Leg een kookring op het bord. Doe een eetlepel avocado in de ring en druk aan. Schep de tonijntartaar op de avocado. Verwijder de ring voorzichtig van het bord. als het goed is blijft de tartaar nu staan. Giet een beetje van de dressing over de tartaar. Maak af met korianderblad.

Serveer de tonijntartaar met de wasbi-mayonaise en extra dressing. De tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise is ook lekker met wakame en dunne plakjes roze gember (gari).

Pin It

6 thoughts on “Recept: Tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise

   • Maikel schreef:

    Het is beter om het gerecht niet te lang van te voren klaar te maken. De avocado creme kan gaan verkleuren en daarmee wordt hij er niet lekkerder op. Hetzelfde geldt voor het mengen van de tonijn met de sjalot en het limoensap. Dit van te voren doen zorgt er voor dat de tonijn licht gaart, en dat wil je voorkomen.

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.