Gerookte zalmrolletjes met roomkaas en avocado

Recept: Gerookte zalmrolletjes met roomkaas en avocado

 

Gerookte zalmrolletjes met roomkaas en avocadoHoi lieve medebourgondiërs. Vandaag heb ik een lekker voorgerechtje met vis voor jullie. Alhoewel.. voorgerecht. Ik denk dat deze gerookte zalmrolletjes met roomkaas en avocado ook uitstekend smaken bij de borrel. Een lekkere frisse witte wijn (een Chardonnay met veel hout of een Riesling uit de Elszas smaakt hier uitstekend bij) of glaasje bubbels erbij. Mjam! Het fijne van dit voorgerecht is dat je het makkelijke van tevoren (zo’n 2-3 uur) klaar kunt maken. Je hoeft dan ten tijde van het diner de zalm alleen nog maar in plakjes te snijden en mooi op een bordje te leggen. Kun jij in de tusentijd lekker lang de tijd doorbrengen met de gasten. Beetje stoer kijken bij het serveren en niemand heeft door dat het eigenlijk al die tijd al in de koelkast lag. Ben je van plan om de zalmrolletjes niet à la minute te maken? Rol de zalm met inhoud dan strak op in vershoudfolie en bewaar het in de koelkast. Zo behouden de rolletjes hun vorm en droogt de vis niet uit. Een easypeasy voorgerecht voor mensen die van lekker eten houden!
Ingrediënten gerookte zalmrolletjes met roomkaas en avocado voor 6 personen

600 gram (langgesneden) gerookte zalm
2 avocado’s
1 rode ui
100 gram Hollandse garnalen
3 theelepels kappertjes
100 gram roomkaas
Een paar takjes dille
50 gram rucola
Peper en zout
Eventueel (land)brood voor erbij

Gerookte zalmrolletjes met roomkaas en avocado

Versnipper de rode ui in fijne stukjes en hak de fille fijn. Meng de roomkaas met de dille, de rode ui en een beetje peper en zout. Snijd avocado’s in reepjes.

Besmeer de zalm met roomkaas en leg 2 of 3 reepjes avocado op de zalm. Rol de zalm heel strak op en snijd in plakjes. De hoeveelheid plakjes die kunt snijden is afhankelijk van de breedte van de zalm. Houd voor elk plakje een breedte van 2-3 cm aan.

Maak de rucola aan met een beetje olijfolie, peper en zout. Leg op elk bordje een handje rucola. Leg de zalmrolletjes op de rucola. Garneer het bordje met kappertjes, rode ui en Hollandse garnalen.

Serveer met landbrood, roomboter en/of olijfolie van goede kwaliteit.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.