Doperwtenmousse met serranoham en feta

Recept: Doperwtenmousse met serranoham en feta

 

Doperwtenmousse met serranoham en fetaKunnen jullie ook niet wachten tot de lente écht losbarst? Toen ik vanmorgen op het winderige perron van station Zaandam stond kon ik even nergens anders aan denken. Want gadver wat is het guur buiten. Ik kwam verkleumd aan op mijn werk. Nu we er buiten nog even op moeten wachten maak ik het in huis gewoon gezellig. Ik heb wat potjes blauwe druifjes en hyacinten neergezet en op de eettafel staat een groot boeket met lentebloemen. Ook in de keuken ben ik lekker bezig. Lamsvlees, piepkuiken en de eerste witte aspergetip; het komt allemaal uit mijn keuken schuiven. Met de paasdagen in zicht bedacht ik een lekker voorgerecht en/of hapje met doperwten, feta en serranoham voor bij de brunch. Wat straalt er nou meer voorjaar uit dan de kleur van verse doperwtjes? Doordat ik de mousse aangemaakt heb met citroen en munt is hij lekker fris. Zien de glaasjes met doperwtenmousse met serranoham en feta er niet gezellig uit? Ik word iedere keer blij als ik naar de foto kijk. Liever een variant met vis? Een stukje gegrilde zalm of kabeljauw combineert ook prima met de mousse. 
Doperwtenmousse met serranoham en feta

Ingrediënten doperwtenmousse met serranoham en feta voor 4 personen

Voor de doperwtenmousse

400 gram verse doperwten
100 ml ongeklopte slagroom
10 blaadjes munt
1 citroen
Peper en zout

En verder

4 plakken serranoham
12 groene en/of witte aspergetips
2 eetlepels feta
Een handje waterkers
Een scheutje olie om in te bakken
Peper uit de molen

Doperwtenmousse met serranoham en feta
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de doperwten in het water en kook tot de erwten gaar zijn. Hak de munt fijn en rasp de schil van de citroen. Doe de munt, de geraspte citroen, het sap van de citroen en de slagroom bij de doperwten. Pureer met een staafmixer tot een puree. Proef of de doperwtenpuree op smaak is. Maak af met peper en zout.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de aspergtips in de pan en bak tot het gaar is.

Vul 4 glaasjes met een laagje doperwtenpuree. Leg de serranoham in de glaasjes en steek een paar aspergetips in de mousse.

Verkruimel de feta over de inhoud van het glaasje en maak af met waterkers en een beetje peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.