Recept: Rosbiefbonbons met mierikswortelsaus

 

Rosbiefbonbons met mierikswortelsaus

Zo. De eerste week werken heb ik overleefd. Nog 39 werken voordat het weer zomervakantie is. Geintje natuurlijk! Zo erg is mijn werk niet. Al ben natuurlijk wel blij dat het bijna weekend is. Want hoe leuk mijn werk ook is… Het is altijd lekker als ’s ochtends de wekker een keer niet gaat.. Vanavond ga ik met vriendinnen naar de UITmarkt in Amsterdam. Na ons werk (we werken allemaal in Amsterdam) gaan we eerst een hapje eten en daarna gaan we de stad in. Het plan is om naar de silent disco in het scheepsvaartmuseum te gaan. Als de rij niet te lang is tenminste. Want als we lang moeten wachten kan het zomaar zijn dat we een leuke kroeg in duiken om een drankje te doen. Om het weekend nu alvast een beetje te vieren post ik vandaag een ontzettend lekker hapje. Rosbiefbonbons met mierikswortelsaus. Fris, makkelijk om te maken en supersnel klaar. Zelfs de grootste keukenkluns kan dit maken. Lekker als voorgerecht, hapje bij de borrel of als amuse bij een chique diner. Of, zoals nu, om je weekend in te luiden.
Ingrediënten voor 8 rosbiefbonbons met mierikswortelsaus

16 plakjes (peper)rosbief
80 gram jonge bladsla
3 eetlepels mayonaise
2 theelepels mierikswortel
8 cornichons (mini-augurken)
Een paar takjes krul peterselie
Peper en zout

Meng de mayonaise met de mierikswortel en een beetje peper en zout. Houd een beetje van de mierikswortelsaus apart voor de garnering. Meng de rest van de mierkswortelsaus met de jonge bladsla.

Leg twee plakjes rosbief kruislings op elkaar. Schep een eetlepel aangemaakte sla in het midden van het kruis. Vouw de uiteindes van de rosbief dicht zodat er een bolletje ontstaat. Draai het rosbiefbolletje om en vorm ze nog iets ronder. Leg de rosbiefbonbons per 2 op een mooi bord.

Hak de peterselie fijn. Leg op elke rosbiefbonbon een cornichon en spuit er een beetje mierikswortelsaus overheen. Maak af door te bestrooien met peterselie en peper uit de molen. Serveer de rosbiefbonbons met mierikswortelsaus direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.