Crostini met gerookte eendenborst en vijgen

Recept: Crostini met gerookte eendenborst en vijgen

 

Crostini met gerookte eendenborst en vijgenEen crostini met beleg kan zo lekker zijn! Borreltje erbij en je maakt me happy. Ik kan mijn lol op tijdens de feestdagen. December is mijn favoriete maand. Borreltje hier, etentje daar en natuurlijk mijn verjaardag komende vrijdag. Het gaat uitstekend met mij deze maand. Als ik niet naar de sportschool zou gaan groei ik dicht! Oké… toegegeven.. Misschien ben ik al een paar weken niet geweest. Ssst.. Niet verder vertellen. Vanavond ga ik echt. Beloofd! Terug naar het recept van vandaag. Deze crostini met gerookte eendenborst en vijgen smaakt uitstekend bij de borrel. Bij voorkeur een glaasje rode wijn of goede port. Zien ze er niet gezellig uit? Een feestje voor op tafel!
Ingrediënten voor 12 keer de crostini met gerookte eendenborst en vijgen

200 gram gerookte eendenborst
3 vijgen
1 (robuust) stokbrood
Een handje rucola
Balsamicostroop
Peper uit de molen
Olijfolie
Extra optie: gorgonzola, roquefort of een andere blauwe kaas

Crostini met gerookte eendenborst en vijgen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het stokbrood in plakjes en besprenkel het met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes brood op de bakplaat en bak het in een kwartiertje krokant.

Als je voor de extra optie kiest besmeer je eerst de crostini’s met de blauwe kaas. Beleg daarna elke crostini met 3 plakjes gerookte eendenborst, een beetje rucola en een stukje vijg.

Bestrooi de crostini met gerookte eendenborst en vijgen met peper uit de molen en maak af met de balsamicostroop.

Serveer de crostini’s direct. Wil je ze voorbereiden, wacht dan nog even met de balsamico en rucola. Die kun je beter op het laatste moment toevoegen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.