|
Ijs! Ik ben er dol op. En dan vooral room- en sorbetijs. Daar kun je me voor wakker maken. Helemaal als er nog stukjes fruit in zitten. Ik neem altijd een ijsje met 4 bolletjes. 4 ja, en een koekje. Als je dan toch ijs gaat eten kun je het maar beter goed doen. Ik neem ook bijna altijd dezelfde smaken, gewoon omdat ik die het lekkerst vind. Never change a winning team ;). Ik kies, als ze er zijn, bijna altijd voor mango, citroen, pistache en aardbei. De laatste smaak gebruikte ik in deze semifreddo. Semifreddo is een Italiaans dessert van halfbevroren ijs. Het ijs is gemaakt van room, en in dit geval, aardbeien. Na een korte voorbereiding hoeft het alleen nog maar de vriezer is. Makkelijker kan bijna niet. En is het geen plaatje? De semifreddo met aardbeien is een fijn dessert als er meer mensen komen eten, maar stiekem mag je hem ook gewoon voor jezelf maken. Kun je af en toe een plakje afsnijden en weer terug in de vriezer doen. Zo heb je altijd een lekker ijsje in huis. Ik zou het wel weten!
Ingrediënten semifreddo met aardbeien voor 12 personen
500 gram aardbeien + extra voor de garnering
300 ml slagroom
125 ml yoghurt
80 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
250 gram galette wafels
50 gram zachte roomboter
Een paar blaadjes munt
Was de aardbeien verwijder de kroontjes. Leg de helft van de aardbeien apart. Snijd de andere aardbeien in stukken. Doe de aardbei in een (steel)pan. Voeg de poedersuiker en het citroensap toe. Breng aan de kook. Prak de aardbeien fijn en laat alles inkoken tot een vloeibare massa. Doe de aarbeiencoulis, zo heet het aardbeienprutje, in een schone kom en zet het 20 minuten in de vriezer.
Smelt de boter. Verkuimel de wafels. Dit gaat het snelst in de keukenmachine. Doe de koekkruimels bij de boter en roer door elkaar. Bekleed een spring- of cakevorm met verhoudfolie. Doe het kruimelmengsel in de vorm en druk aan met de bolle kant van een lepel zodat de hele bodem is bedekt.
Klop de slagroom stijf. Doe de yoghurt bij de slagroom en spatel door elkaar. Haal de aarbeiencoulis uit de vriezer en controleer of het helemaal afgekoeld is. Meng de coulis met een spatel door het roommengsel. Proef of het mengsel op smaak is. Voeg, indien nodig, een beetje extra poedersuiker toe.
Snijd de overgebleven aardbeien doormidden. Leg de aardbeien op de koekbodem. Giet het roommengsel over de aardbeien heen. Zet de semifreddo met aardbeien 6 tot 8 uur (of langer) in de vriezer.
Haal de semifreddo met aardbeien uit de vriezer. Laat een kwartier staan. Haal de semifreddo uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Garneer met de rest van de aardbeien, blaadjes munt en poedersuiker.
Snijd de semifreddo met aardbeien met een warm mes in plakken.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Lykt me heerlijk ga het zaterdag maken.
Bedankt voor het recept.
Graag gedaan <3
Lijkt meer op aardbei kwarktaart. Ik ga het zelf proberen te maken.
Heerijk ik wil het morgen maken alleen hoe groot moet de cakevorm zijn?
Hoi Andrea, Ik gebruikte een standaard cakevorm van 30 cm.
Kan ik wat over is id vriezer bewaren??
Hoi Maria, Dat kan prima. Doe ik zelf ook 🙂
Erg lekker!
Moet alleen wel wat langer uit de vriezer anders is het heel moeilijk te eten…
Can I get this recipe in English please
Vandaag gemaakt smaakte prima alleen ik vind de aardbeien op de koekbodum te groot die doe ik de volgende keer in kleine stukjes heerlijk toetje vond de visite ook
Dankjewel :). Zo wordt het toch een beetje eigen 😉
Ik ga het vanavond maken en heb alle ingredienten gekocht. Maar waar komen de muntblaadjes aan de orde ?
grt Jenny
Hoi Jenny, De munt legde ik tussen de aardbeien bovenop de semifreddo. Ik zal het in het recept zetten!
Wat voor soort yoghurt gebruik je? Of maakt dat niet uit? (Volle of halfvolle?)
Ik vind zelf volle yoghurt lekkerder, maar halfvol kan ook prima!
Dankje voor je antwoord! Heb zojuist een proefversie gemaakt en met volle yoghurt. Het mengsels voordat het de vriezer in gaat smaakt goed! Ben benieuwd!
Zo leuk om te horen. Ik hoop dat jullie ervan gesmuld hebben!
De aardbei smaak was echt Keilekker maar de textuur van het ijs was niet echt wat je van roomijs verwacht. Het was meer waterijsachtig. Zal wel aan mij liggen ?.Als dat opgelost is dan is die super. Zo moet aardbei ijs smaken.
Welke koekjes komen nog in aanmerking?
Helaas was het dessert na 1 uur nog keihard! We hebben zitten hakken aan tafel. Ik heb nog een stuk over. Dat ga ik dus eerder uit de vriezer halen. Doordat het zo koud was, kwam de smaak ook niet goed uit. Het zag er wel prachtig uit!
Deze is heerlijk heb deze zeker al 10 keer gemaakt voor mijn gasten.
Alleen eerder uit de diepvries halen. HMMMMMMMMMMMMMMMMM.
leuk! met welke koek maakt u hem ?
Staat te bevriezen nu. Dank je voor het recept. Alleen vergat de roomboter te smelten. 1 geluk dat het 37 graden is buiten. Benieuwd et het word. Me eerste zelfgemaakte ijsje
Klinkt heel lekker! Ik ga het ook proberen. En met welke koekjes zou het nog kunnen? Heb geen galette wafels.
hallo ik ga hem proberen .