Semifreddo met aardbeien

Recept: Semifreddo met aardbeien

 

Semifreddo met aardbeienIjs! Ik ben er dol op. En dan vooral room- en sorbetijs. Daar kun je me voor wakker maken. Helemaal als er nog stukjes fruit in zitten. Ik neem altijd een ijsje met 4 bolletjes. 4 ja, en een koekje. Als je dan toch ijs gaat eten kun je het maar beter goed doen. Ik neem ook bijna altijd dezelfde smaken, gewoon omdat ik die het lekkerst vind. Never change a winning team ;). Ik kies, als ze er zijn, bijna altijd voor mango, citroen, pistache en aardbei. De laatste smaak gebruikte ik in deze semifreddo. Semifreddo is een Italiaans dessert van halfbevroren ijs. Het ijs is gemaakt van room, en in dit geval, aardbeien. Na een korte voorbereiding hoeft het alleen nog maar de vriezer is. Makkelijker kan bijna niet. En is het geen plaatje? De semifreddo met aardbeien is een fijn dessert als er meer mensen komen eten, maar stiekem mag je hem ook gewoon voor jezelf maken. Kun je af en toe een plakje afsnijden en weer terug in de vriezer doen. Zo heb je altijd een lekker ijsje in huis. Ik zou het wel weten!



Ingrediënten semifreddo met aardbeien voor 12 personen

500 gram aardbeien + extra voor de garnering
300 ml slagroom
125 ml yoghurt
80 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
250 gram galette wafels
50 gram zachte roomboter
Een paar blaadjes munt

Was de aardbeien verwijder de kroontjes. Leg de helft van de aardbeien apart. Snijd de andere aardbeien in stukken. Doe de aardbei in een (steel)pan. Voeg de poedersuiker en het citroensap toe. Breng aan de kook. Prak de aardbeien fijn en laat alles inkoken tot een vloeibare massa. Doe de aarbeiencoulis, zo heet het aardbeienprutje, in een schone kom en zet het 20 minuten in de vriezer.

Smelt de boter. Verkuimel de wafels. Dit gaat het snelst in de keukenmachine. Doe de koekkruimels bij de boter en roer door elkaar. Bekleed een spring- of cakevorm met verhoudfolie. Doe het kruimelmengsel in de vorm en druk aan met de bolle kant van een lepel zodat de hele bodem is bedekt.

Klop de slagroom stijf. Doe de yoghurt bij de slagroom en spatel door elkaar. Haal de aarbeiencoulis uit de vriezer en controleer of het helemaal afgekoeld is. Meng de coulis met een spatel door het roommengsel. Proef of het mengsel op smaak is. Voeg, indien nodig, een beetje extra poedersuiker toe.

Snijd de overgebleven aardbeien doormidden. Leg de aardbeien op de koekbodem. Giet het roommengsel over de aardbeien heen. Zet de semifreddo met aardbeien 6 tot 8 uur (of langer) in de vriezer.

Haal de semifreddo met aardbeien uit de vriezer. Laat een kwartier staan. Haal de semifreddo uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Garneer met de rest van de aardbeien, blaadjes munt en poedersuiker.

Snijd de semifreddo met aardbeien met een warm mes in plakken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

25 thoughts on “Recept: Semifreddo met aardbeien

  1. Roelie schreef:

    Vandaag gemaakt smaakte prima alleen ik vind de aardbeien op de koekbodum te groot die doe ik de volgende keer in kleine stukjes heerlijk toetje vond de visite ook

     
  2. Charlotte schreef:

    Helaas was het dessert na 1 uur nog keihard! We hebben zitten hakken aan tafel. Ik heb nog een stuk over. Dat ga ik dus eerder uit de vriezer halen. Doordat het zo koud was, kwam de smaak ook niet goed uit. Het zag er wel prachtig uit!

     
  3. Laurens schreef:

    Staat te bevriezen nu. Dank je voor het recept. Alleen vergat de roomboter te smelten. 1 geluk dat het 37 graden is buiten. Benieuwd et het word. Me eerste zelfgemaakte ijsje

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *