Recept: Hazelnoot-schuim toetje met mokkacréme

 

Ladies and gentleman! Mag ik even uw aandacht voor een heel erg lekker toetje? Waarschijlijk hebben jullie je kerstmenu allang al rond,  maar wie weet heb je nog ruimte voor veranderig. Ik maak trouwens mijn definitieve kerstmenu vaak pas op het laatste moment. Er is zoveel lekkers om te maken, dat ik simpelweg niet kan kiezen. Gelukkig woon ik in een winkelstraat en zijn de boodschappen daardoor snel gedaan. Geen kerststress in deze casa. Terug naar het recept van de dag. Dit hazelnoot-schuim toetje met mokkacréme is een variant op de alom bekende hazelnootschuimtaart. Knapperige meringue met een zijdezachte mokkacréme afgemaakt met pure chocola en een lekkere fondantster. Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Ik zou het wel weten!




Ingrediënten voor 8 keer het hazelnoot-schuim toetje met mokka-créme

Voor de meringue

100 gram hazelnoten
150 gram eiwit
100 gram suiker
100 gram poedersuiker

Voor de mokkacréme

300 gram banketbakkersroom
25 gram suiker
250 gram boter
60 gram poedersuiker
50 ml sterke versgezette koffie (espresso)

Om te garneren

100 gram pure chocola
Een handje mokkaboontjes
Fondantsterren (optioneel)

Hazelnoot-schuim toetje met mokkacréme

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Hak de hazelnoten fijn in een hakmolentje.

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Klop de eiwitten met de suiker tot er stijve pieken ontstaan. Voeg de poedersuiker toe en mix dit op laag tempo het door het eiwit. Voeg de gemalen hazelnoten toe en spatel door de meringue.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spreid de meringue uit over de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de meringue in 1,5-2 uur gaar.

Meng de suiker met de (warme) koffie. Roer tot de suiker is opgelost.

Mix de boter samen met de poedersuiker tot een romig geheel. Klop de banketbakkersroom door het mengsel en voeg als laatste de koffie toe. Blijf mixen tot de koffie helemaal opgenomen is door de créme.

Doe de mokkacréme in een spuitzak (of gewoon een boterhamzakje).

Breek de meringue stukken. Leg onderin de serveerglazen een paar brokken meringue.

Spuit de mokkacréme op de meringue. Schaaf de chocola in mooie vlokken en garneer met fondantsterren en mokkaboontjes.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *