Raffaello cheesecake

Recept: Raffaello cheesecake (no bake)

 

Raffaello sneeuwtaartWauw mama! Sneeuwtaart! Riep de peuter toen ik deze Raffaello cheesecake op tafel zette. En ik moest haar eigenlijk wel gelijk geven. Want als ik naar deze taart kijk begin ik inmiddels ook spontaan “walking in a winterwonderland” te zingen. Van kou heeft deze taart trouwens geen last, want de Raffaello cheesecake is lekker romig met een knapperige bodem van Nizza koekjes en een tropisch tintje door de kokos. Makkelijk om te maken, want de cheesecake is no bake. Hij hoeft na hooguit 30 minuten voorbereiden alleen nog maar de koelkast in. Daarna is het een kwestie van tijd voordat hij klaar is. Lekker bij de koffie, maar ook zeker geschikt als dessert. 




Raffaello cheesecake

Ingrediënten raffaello taart

200 gram nizza kokoskoekjes
150 gram roomboter
200 gram roomkaas
250 gram mascarpone
200 gram witte chocolade
8 gram klopfix
250 ml ongeklopte slagroom + extra voor de garnering
150 gram kokosrasp
1 doosje Raffaello chocolaatjes met minstens 8 stuks

Raffaello cheesecake

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Smelt de roomboter en maal de koekjes fijn. Meng de koekkruimels met de roomboter. Stort het koekjesmengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

Smelt de witte chocola au bain marie (in een kommetje boven een pannetje met kokend water).

Klop de slagroom met de klopfix tot een stevige massa. Klop de mascarpone en de roomkaas in een andere kom luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het mascarpone mengsel door elkaar tot een mooie crème. Spatel de gesmolten chocola door de crème en stort het in de springvorm. Verdeel de crème gelijkmatig in de vorm en zet hem in de koelkast. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast (ik maak hem vaak de dag van tevoren en laat hem de hele nacht in de koelkast staan).

Haal een mes langs de rand van de springvorm om de taart los te halen en maak de springvorm open. Plak de kokosrasp aan de bovenkant en zijkanten van de taart. Garneer met slagroom en Raffaello chocolaatjes.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *