Recept: Perziktaart met amandel

 

Perziktaart met amandelDeze perziktaart is zó lekker. Ik werd ontzettend blij toen ik gister de oven opende en deze ’s zomerse taart zag staan. De grootste smaakmaker in deze taart is de amandel. Een amandelboom lijkt heel erg op de perzik-, abrikozen- en pruimenboom. Het grootste verschil tussen de vruchten is dat van de perzik, abrikoos en pruim het vruchtvlees wordt gegeten en de pit wordt weggegooid. Bij de amandel is dit andersom. We eten de pit en het vruchtvlees wordt bijna niet gebruikt. Omdat de vruchten zo nauw aan elkaar verwant zijn combineren ze goed met elkaar. Vandaar dat perzik en amandel vaak samen terug te vinden zijn in een gerecht. Geen verkeerde keuze vind ik, want ze smaken heerlijk bij elkaar. Omdat het in de perziktaart voornamelijk om de combinatie van perzik en amandel gaat, gebruikte ik bladerdeeg als basis. Lekke knapperig. Ik vind zelf de taart het lekkerst als hij net uit de oven komt en het amandelspijs nog warm is. Helemaal gecombineerd met een bolletje vanille-ijs. Je kunt de taart ook koud eten. Bij de koffie bijvoorbeeld. De perziktaart met amandel is makkelijk om te maken, snel klaar en heel erg lekker. Een ’s zomers cadeautje om de maaltijd mee af te sluiten.





Ingrediënten perziktaart met amandel

250 gram bladerdeeg
6 halve perziken uit blik
200 gram zachte boter + extra om in te vetten
200 gram amandelmeel
100 gram suiker
2 eieren
1 citroen
Een handje geschaafde amandelen
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg. Meng de boter en suiker door elkaar tot een romig mengsel. Doe de eieren één voor één bij de boter. Roer tot het beslag glad is. Doe het amandelmeel en een snuf zout bij het mengsel en klop alles goed door elkaar.

Giet het amandelmengsel in het bladerdeeg. Verdeel het mengsel gelijkmatig. Druk de halve perziken met de bolle kant naar buiten in het amandelmengsel. Bestrooi de bovenkant met geschaafde amandelen.

Zet de perziktaart met amandel in de oven en bak hem in 20-30 minuten (afhankelijk van je oven) gaar. Lekker om warm te serveren met een bolletje ijs of gewoon koud bij de koffie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *