Recept: Glutenvrije paastaart met chocola

 

Glutenvrije paastaart met chocolaOké, deze taart heb ik niet zelf bedacht. Het recept is van Nigella Lawson. Ik kwam hem tegen toen ik aan het zoeken was naar een glutenvrij dessert. Mijn schoonzusje kwam eten en zij is allergisch voor gluten. Ik vind het leuk (en een leuke uitdaging) om dan zoveel mogelijk glutenvrij te koken. Wel zo leuk als mijn schoonzusje ook gewoon alles kan eten. Hoeven we ook niet op te letten of we wel schoon bestek gebruiken voor haar eten. Hoewel je geen bloem of ander tarweproduct gebruikt, is de cake toch luchtig. En lekker dat ie was. Ik bleef er maar van eten. Het resultaat? Supermisselijk. Ik lag met een kogelronde buik op de bank. De volgende dag ben ik maar een rondje extra gaan sporten. Maar dat was het meer dan waard :). 



Ingrediënten glutenvrije paastaart met chocola

Voor de bodem

6 eieren
250 gram pure chocola
125 gram roomboter
175 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling

125 gram pure chocola
250 ml room
1 theelepel vanille-extract

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet zijkanten van de spring vorm NIET in. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een steelpan met water aan de kook. Breek de pure chocola voor de bodem in stukjes. Doe de stukjes samen met de roomboter in een kom. Zet de kom met chocola op de steelpan. Smelt de chocola au bain-marie.

Scheid 4 van de eieren. Doe de eiwitten in een schone kom. Mix het eiwit tot het schuimig begint te worden. Doe 100 gram suiker bij de eiwitten en klop tot er pieken ontstaan.

Doe de eidooiers, de 2 overgebleven eieren, 75 gram suiker en het vanille-extract in een andere kom. Mix tot een egaal mengsel. Spatel het chocolademengsel door het eiermengsel heen.

Voeg in drie delen het chocolademengsel aan de eiwitten toe. Spatel het chocolademengsel iedere keer voorzichtig door de eiwitten.

Giet het beslag in de springvorm en zet hem in de oven. Bak de bodem in 40 minuten gaar. De bodem is klaar als de cake omhoog is gekomen en begint te scheuren aan de randen. Haal de springvorm uit de oven en laat de cake in de springvorm afkoelen op een rooster.

Smelt de chocola voor de vulling au bain-marie. Klop de slagroom op en meng het met het vanille-extract. Spatel de chocola door de slagroom.

Haal de chocoladecake uit de springvorm. Het kan zijn dat er stukjes loslaten. Giet de vulling in de cake. Leg de afgebroken stukjes op de vulling. Maak af met chocolade-eitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *