|
Als ik de ingrediënten voor brownies in de keuken leg begint de mister nog net niet te juichen. Jullie zullen dus wel begrijpen dat deze brownietaart met mascarponecrème enthousiast werd ontvangen. Omdat het komende week Pasen is versierde ik de taart met allemaal lekkers van de paasafdeling van de supermarkt. Lees je dit bericht terwijl Pasen al voorbij is? Niet getreurd, je kunt er ook een kerstthema, zomerthema (met lekker veel rood fruit) of herfsthema aan geven. Het idee voor de gevulde eitjes kwam ik tegen op Pinterest (zo’n fijn medium om inspiratie op te doen) en ik vond ze zo leuk dat ik ze wel móest maken! En zie ze nu eens shinen op de taart. Ze maken de brownietaart met mascarponecrème helemaal af. Ik ben er blij mee!
Ingrediënten brownietaart met mascarponecrème
Voor de brownie
200 gram boter
200 gram pure chocola
200 gram suiker
150 gram bloem
4 eieren
Voor de mascarponecrème
250 gram mascarpone
250 gram (ongeklopte) slagroom
2 eetlepels (vanille)suiker
3 holle chocolade-eieren
Voor de topping
3 holle chocolade-eieren
Een handje dragee-eitjes
Paas (crème) koekjes
Paassprinkles
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de chocola au bain marie (in een kommetje boven een pan met kokend water).
Smelt de roomboter. Meng de roomboter met de suiker en de chocola met een mixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, één voor één de eieren toe.
Mix op lage snelheid de bloem en het bakpoeder door het beslag.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Giet het browniebeslag in de vorm en zet hem in de oven. Bak de brownie in 45 minuten gaar. haal de vorm uit de oven en laat afkoelen op een (bak)rooster.
Doe de slagroom en de suiker in een kom. Mix tot het stevig is. Voeg de mascarpone toe en meng tot een crème.
Doe een beetje mascarponecrème in een spuitzak. Verdeel de rest van de crème over de brownie.
Breek de chocolade-eieren open en spuit er een beetje crème in. Schep een theelepel lemoncurd op de crème en zet de eieren op de taart.
Versier de rest van de brownietaart met mascarponecrème met paaskoekjes, dragee-eitjes en sprinkles.
Serveer de brownietaart na het versieren direct.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Hallo, welke maat springvorm heb je gebruikt? Groetjes Dineke
Hoi Dineke, De springvorm had een diameter van 20 cm.
Hoi Lynn, waarom laat je het blikje melk 3 uur koken?
Om de dolce de leche te maken. Door de warme karameliseert de gecondenceerde melk en ontstaat er een soort karamel.