Recept: Brownietaart met dulce de leche

 

Brownietaart met dolce de leche

Ik denk dat deze brownietaart met dulce de leche één van de lekkerste taarten is die ik ooit heb gemaakt. Toen hij de oven in ging had ik er al een goed gevoel over. Na een paar minuten begon het heerlijk te ruiken en toen wist ik het zeker. Dit wordt een toppertje. Ik kon niet wachten tot hij klaar was! Beeld je eens in: een smeuïge brownie met zijdezachte dulce de leche die smelt op je tong. Klinkt goed he? Is het ook! En het allermooiste.. de taart is supereasy om te maken. Ik denk dat je bij elkaar 20 minuten bezig bent. De rest van de tijd is het wachten tot het klaar is. Een gevalletje van minimale inspanning met een maximaal resultaat. En daar houden we van. Ik zal jullie niet langer ophouden.. Hup hup, de keuken in!

Ingrediënten brownietaart met dulce de leche

1 blikje gecondenseerde melk
200 gram pure chocolade
100 gram witte chocolade
200 gram roomboter (ongezouten)
200 gram witte basterdsuiker
110 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
4 middelgrote eieren
Een snuf zout

Vul een middelgrote pan helemaal met water. Zet het blikje gecondenseerde melk onderin de pan. Breng de pan met water aan de kook en laat hem 3 uur koken. Zorg dat het blikje onder water blijft staan. Als het blikje boven het water uit komt kan het ontploffen (geloof mij, dat wil je niet.). Laat het blikje afkoelen voordat je hem open maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier (als je het bakpapier nat maakt kun je het makkelijker vormen). Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. De boter mag niet bruin worden. Doe de gesmolten boter en de basterdsuiker bij elkaar in een mengkom. Mix tot er een glad mengsel ontstaat.

Doe de eieren, terwijl je blijft kloppen, één voor één bij het botermengsel. Als het goed is ontstaat er nu een dik mengsel. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kommetje boven een pan met kokend water). Giet de chocola bij het eiermengsel. Meng de chocolade met een spatel door de rest van het beslag. Doe de bloem en het bakpoeder bij het beslag en spatel het er doorheen.

Giet de helft van het beslag in de springvorm. Maak het blikje dulce de leche open en roer het goed door. Verdeel de inhoud over het beslag. Je hoeft niet te roeren, gewoon erop spatelen. Giet de andere helft van het beslag over de dulce de leche heen. Zet de springvorm in de oven en bak de brownietaart met dolce de leche in 45-50 minuten gaar. Laat de brownietaart afkoelen op een bakrooster.

Smelt de witte chocola au bain-marie. Haal de brownietaart uit de springvorm. Maak met een lepel spetters witte chocolade op de taart. Lekker met aardbeien en ander rood fruit.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

4 thoughts on “Recept: Brownietaart met dulce de leche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *