Brownietaart met mascarponecreme

Recept: Brownietaart met mascarponecrème

 

Brownietaart met mascarponecrèmeAls ik de ingrediënten voor brownies in de keuken leg begint de mister nog net niet te juichen. Jullie zullen dus wel begrijpen dat deze brownietaart met mascarponecrème enthousiast werd ontvangen. Omdat het komende week Pasen is versierde ik de taart met allemaal lekkers van de paasafdeling van de supermarkt. Lees je dit bericht terwijl Pasen al voorbij is? Niet getreurd, je kunt er ook een kerstthema, zomerthema (met lekker veel rood fruit) of herfsthema aan geven. Het idee voor de gevulde eitjes kwam ik tegen op Pinterest (zo’n fijn medium om inspiratie op te doen) en ik vond ze zo leuk dat ik ze wel móest maken! En zie ze nu eens shinen op de taart. Ze maken de brownietaart met mascarponecrème helemaal af. Ik ben er blij mee!




Brownietaart

Ingrediënten brownietaart met mascarponecrème

Voor de brownie

200 gram boter
200 gram pure chocola
200 gram suiker
150 gram bloem
4 eieren

Voor de mascarponecrème

250 gram mascarpone
250 gram (ongeklopte) slagroom
2 eetlepels (vanille)suiker
3 holle chocolade-eieren

Voor de topping

3 holle chocolade-eieren
Een handje dragee-eitjes
Paas (crème) koekjes
Paassprinkles

Brownietaart met

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de chocola au bain marie (in een kommetje boven een pan met kokend water).

Smelt de roomboter. Meng de roomboter met de suiker en de chocola met een mixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, één voor één de eieren toe.

Mix op lage snelheid de bloem en het bakpoeder door het beslag.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Giet het browniebeslag in de vorm en zet hem in de oven. Bak de brownie in 45 minuten gaar. haal de vorm uit de oven en laat afkoelen op een (bak)rooster.

Doe de slagroom en de suiker in een kom. Mix tot het stevig is. Voeg de mascarpone toe en meng tot een crème.

Doe een beetje mascarponecrème in een spuitzak. Verdeel de rest van de crème over de brownie.

Breek de chocolade-eieren open en spuit er een beetje crème in. Schep een theelepel lemoncurd op de crème en zet de eieren op de taart.

Versier de rest van de brownietaart met mascarponecrème met paaskoekjes, dragee-eitjes en sprinkles.

Serveer de brownietaart na het versieren direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

4 thoughts on “Recept: Brownietaart met mascarponecrème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *