Recept: Aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas

 

Aardappelkroketjes met Parmezaanse kaasAls er iets is wat ik me herinner van het kerstdiner vroeger thuis dan zijn het wel aardappelkroketjes. En druivensap uit een wijnglas (zogenaamd dronken we dan ook rode wijn mee). En gourmetten. Maar dat laatste doen we nog steeds weleens tijdens de feestdagen. Het maakte niet uit wat we vroeger aten met kerst, er waren al-tijd aardappelkroketjes bij. Dus ook als we gingen gourmetten. Dus toen ik ging brainstormen voor de kerstrecepten van dit jaar, kwamen deze aardappelkroketjes al snel voorbij. Want hé.. Iedereen heeft ze in zijn of haar jeugd toch weleens gehad? Het zou me niks verbazen als heel veel mensen ze nog steeds regelmatig eten. Douwe is er bijvoorbeeld ook nog steeds gek op. Om de kroketjes iets meer smaak en een beetje meer pit te geven voegde ik mosterd en Parmezaanse kaas toe. Het resultaat? Een ontzettend lekker bijgerecht, wat zeker niet op tafel mag ontbreken. Zeker als er kinderen mee-eten. Serveer de aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas met mosterd- of truffelmayonaise. 

Lees verder

Recept: Toast met rosbief en mierikswortelsaus

 

Toast met rosbief en mierikswortelsausJoehoe! Het is tijd voor de kerstreceptenparade. Nou ben ik niet zo goed voorbereid als sommige andere bloggers, ik heb tenslotte een fulltime-baan naast mijn blog, maar ik ga de komende week wel een aantal lekkere gerechten met jullie delen. Vandaag is dat een heel lekker hapje voor bij de borrel. Deze toast met rosbief en mierikswortelsaus is supereasy om te maken en onwijs lekker. Hij gaat het zeker goed doen op de hapjestafel, als lunchbroodje of als voorgerecht. Je kunt de rosbief  natuurlijk zelf maken (klik hier voor het recept!), maar je kunt ook gewoon de “vleeswaren”-variant kopen. Dan ben je nóg sneller klaar! Kun je die tijd mooi besteden aan je kapsel, je outfit of je make-up. Óf aan je gasten natuurlijk. Maar alleen als je dat heeeel graag wilt. Geintje natuurlijk! 




Lees verder

Recept: Briebroodjes met walnoten en honing

 

Briebroodjes met honing en walnotenSimpel kan soms zo lekker zijn. Daar zijn deze briebroodjes met walnoten en honing uit de oven een voorbeeld van. Imagine: knapperig croissantdeeg met gesmolten brie, walnoten en een verrukkelijk honinglaagje. Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan heb ik nog meer goed nieuws voor je. Want de broodjes kunnen na minder dan 5 minuten al de oven in. Daarna nog 10 minuten bakken en ze zijn letterlijk in een kwartiertje klaar. Het geheim van deze onweerstaanbare broodjes? Als ze uit de oven komen bestrijk je ze met warme honing en bestrooi je ze daarna met stukjes walnoot. Zo worden de broodjes lekker zoet en gaan ze prachtig glimmen. Lekker als ontbijt, brunch, lunch en zelfs bij de borrel. Ze smaken namelijk uitstekend bij een glas rode wijn! Heeft mijn lofzang al geholpen? Gaan ze bij jou al de oven in? Doen hoor! Krijg je geen spijt van. 

Lees verder

Recept: Plaattaart met barbecue pulled chicken

 

Plaattaart met barbecue pulled chickenVandaag post ik een bizar lekker recept. Echt eentje die aan mijn lijstje met favoriete recepten wordt toegevoegd. We vonden de plaattaart met barbecue pulled chicken namelijk zó lekker, dat we het in 2 weken tijd al 3 keer op tafel stond. En dat terwijl het wel even duurt voordat de pulled chicken klaar is. Dat namen we graag voor lief. Want als je dan een keer de tijd neemt… Dan heb je ook wel wat! Malse kippendijen die langzaam gegaard zijn in barbecuesaus samen met gesmolten kaas op een knapperige bladerdeegbodem. Zure room, rode ui en koriander erbij en je hebt letterlijk een feestmaal. Klinkt goed toch? Dat is het ook! Borreltje erbij en je diner kan niet meer stuk. Wedden dat je hier vrienden mee maakt!

Lees verder

Recept: Vegetarische borrelplank

 

Vegetarische borrelplankVandaag is het de dag van de duurzaamheid. Bedrijven, scholen en de overheid laten zich vandaag van hun beste en dus ook groenste kan zien. Daar kan ik natuurlijk niet bij achterblijven. En daarom post ik vandaag een vegetarisch recept. Want door minder of zelfs helemaal geen vlees te eten ben je ontzettend duurzaam bezig. De vleesindustrie stoot namelijk ontzettend veel co2 uit. De uitstoot van 1 kilo rundvlees is net zoveel als een autorit van 180 kilometer. Veel hé! Had ik ook niet verwacht. Bizar als je er zo over nadenkt. Je zou er bijna geen vlees meer door eten. Het is dat ik het zo lekker vind. Maar een beetje minderen zou geen kwaad kunnen. En daarom heb ik een vegetarische borrelplank gemaakt. Is het geen plaatje? Hier word je toch blij van? Ik in ieder geval wel. Wijnen, wijnen, wijnen! 

Lees verder

Recept: Plaattaart met vijgen en gorgonzola

 

Plaattaart met vijgen en gorgonzolaZoet en hartig; ik ben gek op die combinatie. Dat is ook meteen de reden dat ik mijn blog savory sweets heb genoemd; hartige snoepjes. Deze plaattaart met vijgen en gorgonzola heeft deze combinatie ook. De zoete smaak van de vijgen en de gekarameliseerde rode ui is lekker in combinatie met de zoute en pittige smaak van de gorgonzola. Omdat de vijgen, gorgonzola en rode ui een zachte structuur hebben voegde ik een handje rucola toe. Zo zit er een kleine frisse bite in elke hap. De plaattaart met vijgen gorgonzola is makkelijk om te maken. Ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken maar wel lekker wilt eten. Lees verder