Recept: Kip pesto salade voor op brood

 

Kip pesto salade voor op broodDeze kip pesto salade is één van mijn pareltjes. Als ik iets moet meenemen naar een feestje grijp ik vaak naar dit recept. Iedereen die vlees eet, lust deze salade en hij is zó in elkaar gezet. Sinds ik de kip pesto salade met Pasen meenam naar mijn familie wordt er regelmatig naar gevraagd. Zelf eet ik de salade graag op brood. Er kan niks tegenop een knapperig en warm broodje met een lekkere salade. Doordat ik de mayonaise grotendeels vervang door Griekse yoghurt wordt de salade extra fris en een stuk gezonder. En daar zijn we in de bikiniaanlooptijd alleen maar blij mee! Heb ik je al overtuigd? Maak hem maar gewoon een keer, dan merk je het vanzelf 😉

Lees verder

Recept: Flammkuchen met gerookte zalm en rucola

 

Flammkuchen met gerookte zalm en 3 jaar geleden vertrokken Douwe en ik vandaag voor een roadtrip richting Frankrijk. Een culinaire roadtrip om precies te zijn. Want man, wat heb ik lekker gegeten en gedronken overal. Één van de gebieden die we aandeden was de Elzas. In de Elzas maakte ik kennis met de flammkuchen. Die kun je daar in werkelijk ieder restaurant krijgen. Of , zoals ze het in het Frans noemen, tarte flambeé. Een flammkuchen is een hele dunne pizza met crème fraîche, (rode) ui en spekjes. In de Elzas zijn er tientallen variaties te vinden. Bijvoorbeeld eentje met geitenkaas, peer en noten. Of eendenborst, vijgen en rode uienchutney. Ik maakte een flammkuchen met gerookte zalm, rucola, kappertjes en rode ui. Lekker fris. Glaasje ijskoude Riesling erbij en ik ben een gelukkig mens.

Lees verder

Recept: Taco’s met kip en guacamole

 

taco's met kip en guacamoleHet zal jullie niet ontgaat zijn dat ik gek ben op kip. Ik denk dat driekwart van de vleesrecepten op Savory Sweets gerechten met kip zijn. Ik vind het heerlijk. Je kunt er zoveel mee. Ze noemen het niet voor niks het meest veelzijdige stukje vlees ;). Dit recept voor taco’s met kip en guacamole is één van de eerste die ik op de blog postte. Ik besteedde toen nog niet zoveel aandacht aan de opmaak en maakte de foto’s met mijn telefoon. Dat maakte ook niet zoveel uit want behalve mijn ouders en een paar fanatieke vriendinnen las niemand mijn blog. Dat is een paar jaar verder wel anders. Nu ben ik bezig om alle recepten opnieuw te maken, aan te scherpen en ik voorzie ze van een nieuwe foto. Behalve deze taco’s met kip. Die bleef al die tijd op de plank liggen. Geen idee waarom, want de taco’s staan hier regelmatig op tafel. Gek eigenlijk hé.. Gister stonden de taco’s hier weer eens op tafel en dacht ik er wel een keer aan. Wat is het een plaatje geworden he? Deze taco’s met kip en guacamole vind ik echt een feestje. En dat terwijl het helemaal niet moeilijk is om te maken is. Perfect voor in het weekend, maar eigenlijk nog leuker op een doordeweekse avond. Want wie zegt dat een feestelijke maaltijden alleen voor in het weekend zijn. Staan deze taco’s deze week bij jullie op tafel?

Lees verder

Recept: Wraps met vissticks en remouladesaus

 

Wraps met vissticks en remouladesausGister at ik tijdens de lunch zo lekker dat ik dat graag met jullie wil delen. Deze wraps met vissticks en remouladesaus zijn eigenlijk heel simpel. Zo simpel dat je het eigenlijk niet eens meer echt koken kunt noemen. Eerder samenvoegen. Of “in-elkaar-hutseflutsen”. Gebaseerd op de visburger van de grote gele M, maaar dat in een wrap. Heerlijk dat iets wat zo simpel is, zo lekker kan zijn. De vissticks zijn natuurlijk ook heel makkelijk zelf te maken, maar daar had ik gister even geen zin in. Ik wilde gewoon een lekkere lunch, en ik wilde dat snel. Misschien komt dat zelf maken later nog wel een keer. Een makkelijk lunchgerechtje voor als je even geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan, maar toch trek hebt in comfortfood.

Lees verder

Recept: Zelf pestobroodjes maken

 

Zelf pestobroodjes makenSinds ik in december een Kitchen Aid voor mijn verjaardag heb gekregen bak ik continue allerlei soorten broodjes. Zo postte ik laatst al een heerlijk kaas-uienbrood (klik hier voor het recept) en toverde ik met Pasen een babka met Nutella (klik) uit mijn oven. Met het wegvallen van alle etentjes, sportavondjes en borrels in de kroeg heb ik daar nu tijd zat voor. Mijn crème kleurige beauty maakt momenteel dus overuren. Deze pestobroodjes maakte ik bij een zelfgemaakte geroosterde tomatensoep met balletjes (het recept houden jullie nog even tegoed). Een heerlijke combi. De broodjes kwamen toen we gingen eten nét uit de oven en waren daarom nog een beetje warm van binnen. Dit is een blijvertje hoor! 

Lees verder

Recept: Bizar lekkere plaattaart met shoarma

 

Bizar lekkere plaattaart met shoarmaOhh guys, dit was me toch een dikke vette guilty pleasure. Wát was dit lekker zeg. Cheesy, greasy en een lekkere salade met knoflooksaus on top. Of ik dit vaker wilde maken vroeg de mister. Nou, daar hoef ik niet zo lang over na te denken. Dit gaat hier zeker vaker op tafel komen! En weet je wat helemaal mooi is? Doordat er paprika en een uitje met het vlees wordt meegebakken én er een salade bovenop zit, krijg je toch je dagelijkse vitamines binnen. Zó slecht is het dus ook weer niet. De plaattaart met shoarma is lekker tijdens een snackdiner, na een dag borrelen op het terras of gewoon.. Als je een guilty pleasure aanval hebt na een zware lange dag. Want  op zo’n moment verdien je dit gewoon!

Lees verder