Recept: Crostini met geitenkaas en druiven

 

Crostini met geitenkaas en druivenOeehh guys! Dit is zo’n lekker borrelhapje. Helemaal met een glas rode wijn on the side. We hebben de krokante broodjes letterlijk verslonden. Hartig, zoet en zelfs een beetje fris. They got it all! De geitenkaas nam ik mee uit Frankrijk toen ik daar vorige week was. Het lijkt inmiddels wel een eeuwigheid geleden dat we daar op het terras in het zonnetje zaten te eten. Kan ik alsjeblieft nog heel even terug? Ahh toee? Helaas kan dat niet, dus moeten we het thuis maar even gezellig maken. Gebruik voor de crostini met geitenkaas en druiven een écht zachte geitenkaas. Het liefst één die makkelijk te vormen is. Heb je die niet voorhanden, dan is een iets stuggere geitenkaas ook goed. Al moet je dan wel even je best doen om de kaas te vormen zodat het op de crostini past. Dat is misschien even puzzelen, maar dan heb je wel wat. Wedden dat je hier vrienden mee gaat maken!

Lees verder

Recept: Galette met gegrilde aubergine en feta

 

Galette met gegrilde aubergine en fetarecept is een onverwachte topper. Ik had namelijk niet verwacht dat we deze galette met gegrilde aubergine en feta zo lekker zouden vinden. Hij is hier letterlijk verslonden! Het idee is een beetje a la ottolenghi, maar dan op mijn eigen manier. Gegrilde aubergine, feta en granaatappelpitjes in een soort hartige taart. Galette om precies te zijn. Galette is een ronde lap deeg die je belegt met wat je maar wilt. Vervolgens klap je hem dicht en bak je hem in de oven. Supermakkelijk dus. Iedereen kan dit maken! Je kunt de galette met gegrilde aubergine en feta als lunch, bij de borrel of als lichte avondmaaltijd eten. Extra lekker met een glas witte wijn. Die heb je wel verdiend aan het einde van de dag toch? Cheers!

Lees verder

Recept: Taco’s met barbecue pulled jackfruit

 

Taco's met barbecue pulled jackfruitWat zien ze er lekker uit hé, deze taco’s! Wat nou als ik erbij vertel dat ze helemaal geen vlees bevatten. Zo ziet het er niet uit hé… Sterker nog… Zo smaakt het ook niet. De inhoud van de taco’s is namelijk gemaakt van jackfruit. Jackfruit is een grote groene stekelige vrucht en groeit in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De structuur lijkt, helemaal als je hem uit elkaar trekt, een beetje op pulled chicken of pulled pork. Daarnaast is de smaak van de vrucht vrij neutraal en neemt het erg goed saus en kruiden op. Ideaal om vegetarisch, of zelf vegan, mee te koken. En dat is precies wat ik deed. Ik maakte deze taco’s met barbecue pulled jackfruit. De vegetarische variant van mijn inmiddels legendarisch geworden (in ieder geval bij Douwe en Sophie) pulled chicken. Perfect om een keer een vegadagje in de lassen, of nog leuker, een overtuigd carnivoor mee te foppen. Ik ben benieuwd of ze het door hebben. Laat je het me weten?

Lees verder

Recept: Stokbrood met kruidenboter uit de oven mét kaas

 

Stokbroodje kruidenboter uit de oveJe kent ze vast wel.  Van die stokbroodjes waar de kruidenboter al in zit en die je dan alleen nog even moet afbakken in de oven. Tijdens mijn studententijd heb ik er honderden gegeten. Snel, goedkoop en vooral supermakkelijk. Daar hield ik in die tijd van. Avondeten maken en dóórrrr.. Maar of het nou ECHT lekker was.. Als ik heel eerlijk ben vond ik dat toen ook al niet. De kruidenboter was veel te zout en had iets chemisch. Hoog tijd om zelf aan de slag te gaan. Met zelfgemaakte kruidenboter ( je kunt me wakker maken voor een goede kruidenboter) én kaas. Want van kaas wordt alles beter toch? Serveer het stokbrood met kruidenboter bij een kom soep of als onderdeel van de hapjestafel. Wel meteen als hij uit de oven komt. Dan is de boter gesmolten en de kaas nog lekker draderig. Het water loopt me alweer in de mond. Je hebt best kans dat er straks weer eentje in mijn eigen oven ligt te bakken. Jammie!

Lees verder

Recept: Fully loaded zoete aardappelfriet met barbecue pulled chicken

 

Fully loaded zoete aardappelfriet met barebcue pulled chickenZo. En dan is het nu tijd voor een écht weekendgerecht. Deze loaded zoete aardappelfriet met barbecue pulled chicken is typisch iets wat wij op een luie zondag eten. Borreltje erbij en samen lekker plukken van een grote schaal. Ik vind dat zó gezellig. Al vind ik het vrij snel gezellig als er lekker eten en wijn is. Sorry not sorry! Terug naar het recept van vandaag. De zoete smaak van de zoete aardappel combineert heerlijk bij de rokerige en hartige smaak van de pulled chicken. De crème fraîche zorgt weer voor frisheid en de sriracha geeft het gerecht een lekkere pittige “kick”. Fully loaded kun je wel zeggen dus. Eet de loaded zoete aardappelfriet met barbecue pulled chicken niet als je af wilt vallen, wat hij is ook fully loaded met caloriëen. Maar lekker.. dat is het zeker. En soms is dat alles wat we willen! 

 

Lees verder

Recept: Chicken and waffles – het perfecte anti-katerontbijt

 

Chicken and wafflesGoedemorgen mensen met een mistig hoofd! Gingen jullie lekker in de polonaise gister? Ik geloof dat, in ieder geval de helft van Nederland, deze chicken and waffles deze ochtend wel kan gebruiken. Jammer genoeg is de optocht waar wij vanmiddag zouden gaan kijken afgelast. We zouden met Sophie naar vrienden in Twente rijden en daar blijven eten. Zij hebben een dochter die even oud is en als mijn meisje ergens van houdt dan is het wel om te spelen met andere kinderen. Ik baal er wel van. Het zou Sophie haar eerste carnavalsexperience worden, want hier in Zaandam doet men hier niet aan. Jammer hoor; ik hou wel van een feestje! Volgend jaar weer een kans. Dan troost ik me maar met deze chicken and waffles. Lekker veel, lekker vet en daardoor enorm Amerikaans. Het  perfect anti-katergerecht. Ik snap ze wel hoor die Amerikanen. Eet smakelijk! 

Lees verder