Chili cheese nuggets

Recept: Chili cheese nuggets met maar 5 ingrediënten

 

Chili cheese nuggetsHoera het weekend is begonnen! Hier niet alleen het weekend, maar Douwe heeft nu ook eindelijk vakantie. Daar waren we aan toe zeg! Even 2 weken lang alleen maar leuke dingen doen. Om de vakantie goed te beginnen maakte ik een lekkere borrelplank voor hem. De hoofdrolspelers van de borrelplank waren deze chili cheese nuggets. Hartige en lekker pittige kaasbommetjes gemaakt van cheddar en jalapeño. En dat is ook wel wat het is. Meer niet. Sterker nog, je hebt inclusief de olie maar 5 ingrediënten nodig. Bizar dat je met zo weinig, zoiets lekkers kunt maken. Easy does it. Douwe kreeg er een lekker koud biertje bij, daar smaken deze kaasbommetjes namelijk uitstekend bij. Cheers mede-bourgondiërs!




Chili cheese nuggets

Ingrediënten voor 15 chili cheese nuggets

200 gram cheddar
1 jalapeño
2 eieren
150 gram panko (Japans broodkruim)
Arachide- of zonnebloemolie om in te frituren

Chili cheese nuggets

Rasp de cheddar, dat mag best wat grof zijn. Versnipper de jalapeño. Verwijder de zaadje en zaadlijsten als je niet van (heel) pittig houdt.

Kneed de cheddar en de jalapeño door elkaar. Vorm 15 balletjes van het mengsel. Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast als ze wat slapper zijn geworden door het kneden. Het is dan makkelijker om te paneren.

Kluts de eieren los in een diep bord. Doe de panko in een ander bord. Haal een balletje eerst door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal dit nog een keer.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180 graden of gebruik een frituurpan. Frituur de chili cheese nuggets in 3 tot 5 minuten goudbruin. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Serveer de chili cheese nuggets direct. Lekker met chilisaus.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *