Gefrituurde uienringen

Recept: Gefrituurde uienringen

 

Gefrituurde uienringenGefrituurde uienringen zijn één van mijn guilty pleasures. Ik ben sowieso gek op alles met een krokant korstje, maar als daar ook nog ui in zit maak je me helemaal blij. Al sinds ik heel klein ben eet ik graag ui. Rauw, gebakken of gefrituurd; ik vind het allemaal lekker. Er is zelfs een foto in het fotoalbum bij mijn ouders waar ik stiekem alle uien uit de kast heb gehaald en ermee zit te spelen. Op het moment dat ik betrapt werd begon ik ontzettend hard te huilen. Op dat moment is de foto genomen. Hoe ironisch. Letterlijk huilen om een ui. Ik was toen 1. Laatst bedacht ik me dat het eigenlijk vreemd is dat ik nog nooit zelf uienringen heb gemaakt. Hoog tijd om een keer te experimenteren. Zeker nu het zulk lekker borrelweer is. En zo kwam ik erachter dat het supereasy is om uienringen te maken. Dat ik dat nooit eerder gedaan heb!

Gefrituurde uienringen

Ingrediënten voor 20 gefrituurde uienringen

4 grote uien
100 gram bloem
250 ml spa rood
1 ei
Olie om in te frituren
Een snufje zout

Voor de dipsaus

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels ketchup
Een drupje tabasco
1/2 theelepel paprikapoeder
Peper uit de molen

Gefrituurde uienringen

Snijd de uien in zo groot mogelijke ringen. Zorg dat de ringen heel blijven.

Doe de bloem, de spa rood, het ei en een snuf zout bij elkaar in een kom en mix door elkaar tot een luchtig beslag.

Zet de frituurpan aan op 180 graden. Ik heb zelf geen frituurpan en gebruik altijd een braadpan die voor 3/4 gevuld is met zonnebloemolie. Je kunt met een stukje brood controleren of de olie klaar is om te frituren. Als het brood blijft drijven en begint te “borrelen” is de olie heet genoeg.

Haal de uienringen één voor één door het beslag en leg ze meteen in de hete olie. Frituur niet meer dan 5 uienringen tegelijk. Frituur de uienringen 2-3 minuten. Draai ze halverwege om.

Laat de gefrituurde uienringen uitlekken op een stukje keukenpapier. De uienringen zijn nu nog heel licht en een beetje slap. Frituur de uienringen een tweede keer om ze lichtbruin en knapperig te krijgen.

Meng de ingrediënten voor de dipsaus met elkaar. Bestrooi om hem af te maken met een beetje extra paprikapoeder.

Serveer de gefrituurde uienringen direct als ze uit de pan komen in combinatie met de dipsaus.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *