Aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas

Recept: Aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas

 

Aardappelkroketjes met Parmezaanse kaasAls er iets is wat ik me herinner van het kerstdiner vroeger thuis dan zijn het wel aardappelkroketjes. En druivensap uit een wijnglas (zogenaamd dronken we dan ook rode wijn mee). En gourmetten. Maar dat laatste doen we nog steeds weleens tijdens de feestdagen. Het maakte niet uit wat we vroeger aten met kerst, er waren al-tijd aardappelkroketjes bij. Dus ook als we gingen gourmetten. Dus toen ik ging brainstormen voor de kerstrecepten van dit jaar, kwamen deze aardappelkroketjes al snel voorbij. Want hé.. Iedereen heeft ze in zijn of haar jeugd toch weleens gehad? Het zou me niks verbazen als heel veel mensen ze nog steeds regelmatig eten. Douwe is er bijvoorbeeld ook nog steeds gek op. Om de kroketjes iets meer smaak en een beetje meer pit te geven voegde ik mosterd en Parmezaanse kaas toe. Het resultaat? Een ontzettend lekker bijgerecht, wat zeker niet op tafel mag ontbreken. Zeker als er kinderen mee-eten. Serveer de aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas met mosterd- of truffelmayonaise. 
Ingrediënten voor 20 aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas

750 gram kruimige aardappels
1 theelepel grove mosterd
1 eetlepel roomboter
150 gram Parmezaanse kaas
3 eieren
Een scheutje volle melk
Een flinke hand paneermeel
Olie om in te frituren
Peper en zout

Aadappelkroketjes met Parmezaanse kaas

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in gezouten water gaar en giet ze af.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

Doe de melk, de roomboter en de mosterd bij de aardappels en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg de Parmezaanse kaas, 1 ei en peper en zout toe en roer door de aardappelpuree. Zet de kom met aardappelpuree in de koelkast en laat het helemaal afkoelen.

Kluts de 2 andere eieren los in een diep bord. Vul een ander diep bord met bloem en een derde bord met paneermeel.

Vorm de aardappelpuree met je handen in de vorm van een kroketje. Wentel de kroketjes door de bloem, het eiermengsel en het paneermeel.

Frituur de aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas een paar minuten in de olie (180 graden).

Wil je de aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas liever in de oven bakken? Verwarm dan de oven voor tot 200 graden en bak ze 20 minuten. Let op: de kroketjes worden dan wel minder knapperig.

Pin It

One thought on “Recept: Aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.