Sticky gekarameliseerde sjalotjes uit de oven

Recept: Sticky gekarameliseerde sjalotjes uit de oven

 

Sticky gekarameliseerde sjalotjes uit de ovenIk denk dat ik maar heel weinig gerechten maak zonder ui. Ja, de zoete bakrecepten misschien, die zijn toch minder lekker met ui! Al sinds ik me kan herinneren vis ik de ui uit mijn eten om er even extra van te genieten, eet ik mijn patat áltijd met ui en kun je me wakker maken voor een goede uienchutney. Niet zo gek dus dat ik deze sticky gekarameliseerde sjalotjes uit de oven één voor één op zat te snoepen toen ik ze gemaakt had. Heerlijk bij een groot stuk vlees, een lekkere stoofpot of als side dish bij een winterbarbecue. Makkelijk om te maken en na 10 minuutjes hoeft het alleen nog maar de oven in.  

Ingrediënten Sticky gekarameliseerde sjalotjes uit de oven voor 8 personen

1 kg (kleine) sjalotjes
125 gram roomboter
75 gram suiker
75 ml balsamico-azijn
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Sticky gekarameliseerde sjalotjes uit de oven

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Doe de sjalotjes met schil en al in de pan en kook een minuut. Dit zorgt ervoor dat je de schil makkelijk van de sjalotjes kunt pellen. Pel de schil van de sjalotjes.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Smelt de roomboter in een hapjespan. Doe de sjalotjes en de suiker bij de boter en roer alles door elkaar. Bak de sjalotjes tot ze en beetje bruin beginnen te worden.

Voeg de balsamico, zout en peper toe. Roer alles door elkaar en giet de hele inhoud van de pan in een ovenschaal. Het klopt dat er flink wat van het botermengsel meekomt.

Set de ovenschaal in de oven en bak in 20-30 minuten zacht en lekker sticky.

Hak de peterselie fijn en bestrooi de sticky gekarameliseerde sjalotjes uit de oven met peterselie.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.