Witlof uit de oven met brie en cranberry

Recept: Witlof uit de oven met brie en cranberry

 

Witlof uit de oven met brie en cranberryKrokant gebakken aardappels, aardappelpuree of -gratin en natuurlijk de groente. Goede bijgerechten kunnen een kerstdiner maken of breken. Want hoe vet en calorierijk het diner ook is… De groenten mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze witlof uit de oven met brie en cranberry smaakt onwijs lekker als side dish bij een groot stuk vlees. Hertenbiefstuk bijvoorbeeld. Of ossenhaas. Of varkenshaas. Of nouja.. vlees dus. Je snapt hem. Het fijne aan deze groenteschotel is dat je er weinig werk van hebt en dat je hem van tevoren kunt voorbereiden. Hoef je hem op het moment supreme alleen nog maar in de oven te schuiven. Kun jij je focussen op de rest van het diner. Of een extra wijntje inschenken. Want dat is ook belangrijk!
Ingrediënnnten witlof uit de oven met brie en cranberry voor 4 personen

4 stronken witlof
200 gram brie
Een handje cranberry’s
1 keer recept cranberrychutney (klik hier)
Een takje rozemarijn
Eenn takje peterselie
Peper uit de molen

Witlof uit de oven met brie en cranberry

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de stronken witlof in een paar minuten gaar.

Snij de stronken witlof doormidden en snij het bittere hart eruit. Snij de brie in plakken.

Leg de witlof met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal. Bestrooi de witlof met peper en zout. Leg de plakken brie op de witlof en bestrooi met cranberries.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 15 minuten gaar. De brie is dan lekker gesmolten.

Hak de peterselie fijn en pluk de rozemarijn in stukjes. Schep cranberrychutney over de witlof en maak af met peterselie, rozemarijn en peper uit de molen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.