Recept: Aardappelschijfjes uit de oven met tijm en knoflook

 

Aardappelschijfjes uit de oven Als ik het kerstdiner ga samenstellen denk ik eigenlijk altijd als eerste aan het hoofdingrediënt in het hoofdgerecht. Dat is meestal een exclusief stukje vlees of vis. Daarna ga ik verder met de wijn (soms kies ik die overigens nog eerder dan het hoofdingrediënt, sorry not sorry), de saus en als laatste komen pas de bijgerechten. Meestal is dat gegrilde groente of een salade en iets met aardappels. Gek eigenlijk, want een goed bijgerecht kan je maaltijd maken of breken. Zo heb ik een keer weken gedroomd van de perfecte puree en word ik echt blij van een perfecte mix van groenten. Deze aardappelschijfjes uit de oven is één van mijn nieuwe favorieten. Lekker crunchy en boordevol smaak. Het fijne van dit gerecht is dat je na een kleine voorbereiding alleen nog maar de oven zijn werk hoeft te laten doen. Daarnaast zijn aardappelschijfjes ontzettend lekker en staan ze ook nog eens onwijs gezellig op tafel. Heb ik je al overgehaald om ze deze kerst op tafel te zetten? Doen hoor!Ingrediënten aardappelschijfjes uit de oven

5 middelgrote vastkokende aardappels
2 eetlepels roomboter
3 tenen knoflook
Een paar takjes tijm
Peper en zout

Aardappelschijfjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Boen de aardappels schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes. Ik gebruikte een mandoline, maar je kunt ook een dunschiller of kaasschaaf gebruiken.

Smelt de roomboter. Vet een ovenschaal in met de roomboter. Zet de aardappelschijfjes rechtop in de ovenschaal.

Pers de tenen knoflook. Meng de knoflook met de rest van de boter. Giet het botermengsel over de aardappelschijfjes heen. Beleg met takjes tijm en maak af met peper en zout.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak de aardappelschijfjes in 40 minuten gaar. De aardappelschijfjes uit de oven zijn klaar als ze goudbruin en krokant zijn.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.