Zelf cranberrychutney maken

Recept: Zelf cranberrychutney maken

 

Zelf cranberrychutney makenZelf cranberrychutney maken is een fluitje van een cent. Kwestie van alles in een pan doen en daarna laten pruttelen tot het klaar is. Een kind kan de was doen. Al na een paar minuten begint het heerlijk naar kaneel en cranberry’s te ruiken in de keuken. Een gouden combinatie als je het mij vraagt. Het geeft me altijd zo een knus gevoel. Zo’n kerstboom-stoofpeertjes-portmetoudebrokkelkaas-sneeuwpoppen-gevoel. Ik noem het gewoon maar het pro-herfst/wintergevoel. Want ergens vind ik het helemaal niet erg dat de donkere en koude dagen er weer aankomen. Ik kan wel genieten van extreem en slecht weer. Alhoewel… toen ik gister zeiknat op mijn werk aankwam baalde ik wel even. Ook dat hoort bij de herfst. Gelukkig was ik na een uur weer opgedroogd en was ik mijn natte pak alweer vergeten. ’s Avonds was mijn collega zo lief om me thuis af te zetten. Zo hoefde ik geen tweede keer door de regen. En die fiets, die haal ik morgen wel weer op. Waarschijnlijk weer in de regen. Aankomende week toch maar even een regenpak halen. Kom maar op met die herfst!
Ingrediënten zelf cranberrychutney maken voor 8 personen

300 gram cranberry’s
300 ml water
5 eetlepels kristalsuiker
1 citroen
2 kaneelstokjes
1 steranijs

Zelf cranberrychutney maken

Breng 150 ml water aan de kook. Schaaf met een kaasschaaf een stukje schil van de citroen. Voeg de suiker aan het water toe en roer tot het is opgelost. Zet het vuur laag. Doe de cranberry’s, de citroenschil, de kaneelstokjes en de steranijs bij het suikerwater. Laat de inhoud van de pan ruim een half uur pruttelen. Schrik niet van de ploffende geluidjes die je hoort, dat zijn de cranberry’s die door de warmte uit elkaar spatten. Dat hoort zo. Als de cranberrychutney stroperig begint te worden is hij klaar.

Je kunt de cranberrychutney in een luchtdichte pot ongeveer 2 weken bewaren. De cranberrychutney is lekker in combinatie met diverse soorten kaas, wild en op toast.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *