Recept: Biefstuk met truffel roomsaus

 

Biefstuk met truffel roomsausOhh menn! Deze saus truffel roomsaus is me toch een partijtje lekker! Ik kon in eerste instantie niet geloven dat ik hem zelf geproduceerd had. En dat terwijl het helemaal niet ingewikkeld is om de saus te maken. Sterker nog… binnen 10 minuten is hij klaar en het is een foolproof recept. Iedereen die een pan vast kan houden kan dit maken. Een hele fijne combinatie met gevogelte (parelhoen!), als saus door de pasta of met een mooi stuk biefstuk. Ik koos voor het laatste en bakte er entrecote bij. Gegaard aan 1 stuk in de oven (de kernthermometer is dan je beste vriend) en daarna in plakjes gesneden. Truffel roomsaus on the side en je hebt een knaller van een hoofdgerecht. Hier ga je mensen blij mee maken!
Ingrediënten biefstuk met truffel roomsaus voor 4 personen

800 gram biefstuk, entrecote of ossenhaas aan 1 stuk
Een klontje roomboter om in te bakken
Peper en zout

Voor de truffel roomsaus

1 middelgrote ui
1 eetlepel bloem
1 eetlepel roomboter
200 ml sterke kippenbouillon (gebruik een half bouillonblokje)
200 ml (slag)room
2 eetlepels (witte) truffelolie
1 eetlepel truffeltapenade
Peper uit de molen

Biefstuk met truffel roomsaus

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi de biefstuk, entrecote of ossenhaas aan alle kanten met peper en zout. Smelt de roomboter in de pan en laat het even bruisen. Leg de biefstuk in de pan en schroei aan alle kanten dicht.

Leg de biefstuk in een ovenschaal en steek er een kernthermometer in. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de biefstuk tot een kerntemperatuur van 60 graden. Het vlees is dan nog mooi rosé. Wil je liever iets meer doorbakken? Ga dan voor een kerntemperatuur van meer dan 65 graden. Pak de biefstuk in een stuk aluminiumfolie en laat rusten tot de saus gemaakt is.

Versnipper de ui. Smelt de roomboter voor de saus in een hapjespan. Doe de ui bij de boter en bak tot het begint te geuren. Voeg de bloem toe en roer tot een zanderige massa. Laat de zanderige massa, terwijl je blijft roeren, even garen.

Giet de kippenbouillon en de room in de pan. Laat even pruttelen tot de saus iets dikker wordt. Roer de truffelolie en truffeltapenade door de saus en maak af met peper uit de molen.

Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de truffel roomsaus.

De truffel roomsaus kan ook een dag van tevoren gemaakt worden. Je hoeft hem dan vlak voor serveren dan alleen maar op te warmen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.