Zelf zigeunersaus maken

Recept: Zelf zigeunersaus maken

 

Zelf zigeunersaus makenHet is momenteel echt weer voor winterse kost. Bij winterse kost denk ik aan stamppotjes, stoofpotjes en wintersportvoer. Mijn favoriet, en die van Douwe nog meer, is de schnitzel. Een dampende, krokante en vers gebakken schnitzel. De lekkerste schnitzel die ik ooit gehad heb at ik een paar jaar geleden in Wenen. Een echte Wiener schnitzel. De originele Wiener schnitzels worden gemaakt van kalfsvlees en worden geserveerd met verse peterselie en partjes citroen. Zelf eet ik mijn schnitzel het liefst, zoals bijna alles, met een sausje. Jaja, ik ben en blijf een sauzenvrouw. Zo maakte ik afgelopen weekend deze zigeunersaus. Kwestie van alle ingrediënten snijden, bakken en daarna nog even laten pruttelen. Fluitje van een cent. Zelf zigeunersaus maken is makkelijk en ontzettend lekker. Serveer met gebakken aardappels en je hebt een koningsmaaltijd. Aanradertje hoor.
Ingrediënten zelf zigeunersaus maken

2 zoete puntpaprika’s
4 of 5 augurken
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
200 ml groentebouillon
2 eetlepels tomatenpuree
5 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel suiker
1 eetlepel azijn
1 eetlepel maïzena
1 theelepel sambal badjak
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Zelf zigeunersaus maken

Versnipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Snijd de augurk in stukjes.

Verhit een beetje olie in een steelpan. Doe de knoflook en ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.

Doe de groentebouillon, de augurk, de tomatenketchup, het azijn, de suiker en een beetje peper en zout in de pan en roer door elkaar. Laat de inhoud van de pan een paar minuten pruttelen.

Meng de maïzena met een eetlepel water en roer het door de zigeunersaus. Laat de saus pruttelen tot hij iets dikker is geworden.

Serveer de zigeunersaus met een knapperige Wiener schnitzel, een braadworst of een shaslick.

Pin It

5 thoughts on “Recept: Zelf zigeunersaus maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.