Recept: Baklava cheesecake; dé ultieme guilty pleasure

 

Baklava cheesecakeHij is krokant. Hij is zoet. Hij is machtig. Je komt er direct 3 kg van aan. Maar O MY GOD wat is deze baklava cheesecake verslavend lekker! Dit is echt dat extra rondje sportschool (Als hij weer open is… Ik wil zooo graag weer lekker sporten!) of rondje hardlopen waard. Ik kon namelijk niet stoppen met snoepen van deze taart. En met het suikerfeest in aantocht zie ik weinig reden om het niet een keer uit te proberen. Het filodeeg wat ik heb gebruikt komt uit de Islamitische supermarkt. Het merk is Au blé d’or en het zit in een groene langwerpige verpakking. Je vind het over het algemeen in de koeling. Klik hier om te zien welke het is. Dit filodeeg is geniaal. Het scheurt een stuk minder snel en de afmeting is lekker groot. Als je dit filodeeg nou eenmaal een keer hebt gebruikt wil je nooit meer anders! No spon… Just a hugeee fan! En nu… Hup hup… De keuken in! Ga je geen spijt van krijgen hoor!

Lees verder

Recept: Chocolademousse taart

 

Chocolademousse taartOh la la… Deze chocolademousse taart is niet normaal lekker! Hier ga je vrienden mee maken hoor. Een knapperige bodem, een smeuïge vulling en tjokvol chocolade. Probeer er maar eens af te blijven als hij in de koelkast staat. Mij lukte het niet. Hij is op. In 2 dagen tijd. Geloof het of niet, maar de chocolademousse taart bestaat maar uit 6 ingrediënten. Misschien zeven als je de aardbeien meetelt. Ik hoef je daarom ook niet te vertellen dat hij erg makkelijk is om te maken. Binnen 20 minuten zit alles in de vorm en staat hij op te stijven in de koelkast. Daarna nog even versieren met slagroom, aardbeien en misschien wat chocosprinkles en je zet een spektakelstuk op tafel. Laat de oeh’s en ah’s maar komen!

Lees verder

Recept: Carrot cake truffels

 

Carrot cake truffelsCarrot cake is mijn favoriete gebak. Helemaal als er een flinke laag cream cheese frosting omheen is gesmeerd. Je kunt me daar echt voor wakker maken. Vandaag maakte ik een heerlijk mini-gebakje met dezelfde smaak. Carrot cake truffels. Een smeuïg balletje carrot cake omhuld met witte chocola afgetopt met een decoratief worteltje of lekker stukje walnoot. Een heerlijk hapje voor bij de paasbrunch, high tea of gewoon zomaar… Om lekker te snoepen. Bijkomend voordeel: je kunt het 1 of 2 dagen van tevoren voorbereiden en op de dag zelf afmaken. Ook een goed idee om een restje overgebleven carrot cake op te maken. Als je daar überhaupt al iets van over hebt gehouden. Dat komt hier namelijk zelden voor. Sorry not sorry!




Lees verder

Recept: Mini Snickers cheesecake taartjes

 

Mini Snickers cheesecakeVandaag heb ik echt een dikke vette guilty pleasure voor jullie! Wat een schatjes zijn deze mini Snickers cheesecake taartjes hé. En ze zijn niet alleen schattig, ze zijn ook ontzettend lekker. Mijn god, wat hebben we hiervan gesmuld. Vooral Douwe werd er heel erg blij van. Wat een mazzel dat er nog een paar in de koelkast staan. Kan hij zichzelf tijdens het thuiswerken komende week lekker verwennen met iets lekker. Ze zijn trouwens helemaal niet zo moeilijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een oven, een koelkast, een muffintray met 12 gaten (of 2 met 6 gaten), baking cups, de ingrediënten in de beschrijving en vooral heel veel geduld. Want het duurt wel even voordat je ook daadwerkelijk je tanden in de taartjes kunt zetten. Enne… Als je ze de avond van tevoren al maakt heb je de volgende ochtend meteen iets lekkers bij de koffie. Easy does it!

Lees verder

Recept: Glühwein cheesecake

 

Glühwein cheesecakeNormaal had ik rond deze tijd al zeker een keer of 4 op een kerstmarkt gestaan met een dampende kop glühwein in mijn handen. Want als ik íets lekker vind in de winter is het dat wel. En dan zó heet drinken dat je net niet je mond verbrand. Heerlijk vind ik dat gevoel. Helemaal als het begint te sneeuwn. Je wordt er instant warm van en de smaak is zo fijn. Toen ik afgelopen weekend een grote pan met glühwein op het vuur had staan (hé, je moet toch wat als je thuis zit), besloot ik om een no bake vanille cheesecake te maken met een glühwein laagje on top. En dat was me toch een partij lekker. Mocht je geen alcohol drinken, vervang de wijn dan door bessensap. Dan krijg je een soortgelijke smaak, maar zit er geen alcohol in de topping. Al is the real deal natuurlijk wel het lekkerst. Kerstiger dan dit wordt het niet hoor!

Lees verder

Recept: Pavlova met rood fruit en mascarponecrème

 

Pavlova met rood fruit en mascarponecrèmeZo. En dan is het nu tijd voor kerst. Douwe en ik zijn gister uit ons werk meteen een kerstboom gaan halen. Meestal doen we dat op 6 december, maar dit jaar hadden we nog geen Sinterklaas gevierd. En met een kleine wijsneus in huis, moet toch echt Sinterklaas eerst geweest zijn. Máár uiteindelijk… staat ook hier de kerstboom! Ik ben gek op de feestdagen. Het is dan altijd zo gezellig. Kaarsjes, lichtjes en warmte. Binnen dan. Want buiten is het momenteel bizar koud. Ik stond vanmorgen met bevroren tenen op de pont. Om het begin van de kerstperiode te vieren post ik vandaag deze pavlova met rood fruit en mascarponecrème. Ik maakte de pavlova toen ik moest koken voor een groot gezelschap. De foto stond al een tijdje op mijn computer te wachten tot hij online mocht. Nou, dat wachten wordt beloond. De pavlova met rood fruit is een makkelijk, maar bijzonder lekker dessert. Je kunt de pavlova uren van tevoren al klaarmaken. Hoef je hem alleen nog maar op te bouwen en te versieren op het moment suprême. Ideaal als dessert tijdens het kerstdiner. Maak het jezelf niet te moeilijk, dan kun je zelf ook nog een beetje genieten ;). 

Lees verder