Recept: Heerlijk plakkerige Zeeuwse bolus

 

Zeeuwse bolusLangzaam aan beginnen we weer richting het minder mooie weer te kruipen. Althans… Het minder zonnige weer. Want ik vind de herfst ook wel wat hebben. Met de herfst begint bij mij ook altijd de behoefte om te bakken. Lekker bezig in de keuken terwijl buiten de regen tegen de ramen tikt. In mijn gedachte pruttelt er een pannetje met stoofvlees op het vuur en staat er een lekker herfstig muziekje aan. Frank Sinatra of Etta James (stormy weather kom er maar in!). Glaasje rode wijn erbij (hoe kon ik die vergeten) en de heerlijkste recepten uit de oven toveren. Vorig weekend had ik zo’n moment. De regen kwam met bakken uit de hemel en we besloten om het binnen gezellig te maken. De peuter en ik bakten samen deze lekkere Zeeuwse bolus. En dat pakte heel goed uit. Luchtige broodjes met een lekkere sticky buitenkant. En ohhh wat roken ze heerlijk! Kaneel, suiker en brood; wat mij betreft een gouden combi. Douwe had er binnen een uur 3 naar binnen gepropt. Aanradertje!

 

Lees verder

Recept: Portugese amandeltaart

 

Portugese amandeltaartVandaag heb ik een toppertje uit Portugal voor jullie. Als ik in Portugal ben heb ik altijd een rijtje met dingen die ik sowieso wil eten als ik daar ben. Ja, die Portugezen weten wel wat lekker eten is. Pastéis de Nata, bakkeljauwkroketjes, Portugese rijst én… deze amandeltaart. Je kunt hem in iedere bakker in Portugal vinden, vaak ligt hij naast de pastéis. En dat snap ik wel, want hij is hartstikke lekker. Én heel makkelijk om zelf te maken kwam ik achter. Dat had ik niet verwacht. Kwestie van een deeg maken voor de bodem, karamel maken en nog even de oven in. Echt een fluitje van een cent. Één van mijn favoriete taarten. 

Lees verder

Recept: Supersmeuïge citroencake

 

Supersmeuïge citroencakeLadies and gentleman… Hierbij presenteer ik een ontzettend lekker recept aan jullie… Een supersmeuïge citroencake met een topping van roomkaas en witte chocola. Een heerlijke cake die eigenlijk nooit mislukt. Fris, smeuïg en met een ontzettend lekkere roomkaas topping met witte chocola. Even versieren met plakjes citroen, takjes munt en geraspte citroenschil en klaar. Is het geen plaatje? Ik bakte de citroencake gisteravond en, as we speak, is hij al op. De mister kon zich niet inhouden en heeft hem letterlijk verslonden. En dat zegt iets, wat hij is ontzettend kieskeurig wat cake betreft. Lekker bij de koffie (of thee). Hier wordt je toch blij van! Wedden dat je hier vrienden mee gaat maken.

Lees verder

Recept: Baklava cheesecake; dé ultieme guilty pleasure

 

Baklava cheesecakeHij is krokant. Hij is zoet. Hij is machtig. Je komt er direct 3 kg van aan. Maar O MY GOD wat is deze baklava cheesecake verslavend lekker! Dit is echt dat extra rondje sportschool (Als hij weer open is… Ik wil zooo graag weer lekker sporten!) of rondje hardlopen waard. Ik kon namelijk niet stoppen met snoepen van deze taart. En met het suikerfeest in aantocht zie ik weinig reden om het niet een keer uit te proberen. Het filodeeg wat ik heb gebruikt komt uit de Islamitische supermarkt. Het merk is Au blé d’or en het zit in een groene langwerpige verpakking. Je vind het over het algemeen in de koeling. Klik hier om te zien welke het is. Dit filodeeg is geniaal. Het scheurt een stuk minder snel en de afmeting is lekker groot. Als je dit filodeeg nou eenmaal een keer hebt gebruikt wil je nooit meer anders! No spon… Just a hugeee fan! En nu… Hup hup… De keuken in! Ga je geen spijt van krijgen hoor!

Lees verder

Recept: Chocolademousse taart

 

Chocolademousse taartOh la la… Deze chocolademousse taart is niet normaal lekker! Hier ga je vrienden mee maken hoor. Een knapperige bodem, een smeuïge vulling en tjokvol chocolade. Probeer er maar eens af te blijven als hij in de koelkast staat. Mij lukte het niet. Hij is op. In 2 dagen tijd. Geloof het of niet, maar de chocolademousse taart bestaat maar uit 6 ingrediënten. Misschien zeven als je de aardbeien meetelt. Ik hoef je daarom ook niet te vertellen dat hij erg makkelijk is om te maken. Binnen 20 minuten zit alles in de vorm en staat hij op te stijven in de koelkast. Daarna nog even versieren met slagroom, aardbeien en misschien wat chocosprinkles en je zet een spektakelstuk op tafel. Laat de oeh’s en ah’s maar komen!

Lees verder

Recept: Carrot cake truffels

 

Carrot cake truffelsCarrot cake is mijn favoriete gebak. Helemaal als er een flinke laag cream cheese frosting omheen is gesmeerd. Je kunt me daar echt voor wakker maken. Vandaag maakte ik een heerlijk mini-gebakje met dezelfde smaak. Carrot cake truffels. Een smeuïg balletje carrot cake omhuld met witte chocola afgetopt met een decoratief worteltje of lekker stukje walnoot. Een heerlijk hapje voor bij de paasbrunch, high tea of gewoon zomaar… Om lekker te snoepen. Bijkomend voordeel: je kunt het 1 of 2 dagen van tevoren voorbereiden en op de dag zelf afmaken. Ook een goed idee om een restje overgebleven carrot cake op te maken. Als je daar überhaupt al iets van over hebt gehouden. Dat komt hier namelijk zelden voor. Sorry not sorry!




Lees verder