Recept: Panna cotta met witte chocola en rabarbercompote

 

Panna cotta met rabarbercompoteJullie zullen wel denken. Weer een recept met rabarber? Jazeker! Want ik kan er momenteel geen genoeg van krijgen. Rabarber is écht één van mijn lievelings producten om mee te koken. Friszuur en tegelijkertijd een beetje zoet. En het tintelt zo lekker op je tong! Wist je trouwens dat rabarber eigenlijk een groente is? Je zou doordat het meestal in zoete gerechten gebruikt wordt haast denken dat het een fruitsoort is. Maar niet dus. Dit keer verwerkte ik een rabarbercompote in één van mijn favoriete desserts. Panna cotta. Een Italiaanse vanillepudding op basis van slagroom, witte chocola en vanille. Rijk van smaak en kinderlijk eenvoudig om te maken. We werden hier thuis zo blij van deze panna cotta met witte chocola en rabarbercompote. Ik hoop jullie ook!

Lees verder

Recept: Kaneel ijstaart met meringue

 

Kaneel ijstaartHebben jullie het kerstmenu al rond? Of ben je nog op zoek naar inspiratie? Ik ben zo iemand die op het laatste moment nog naar de winkel rent omdat ik het menu weer heb omgegooid. Ik beslis vaak pas op het laatste moment wat ik definiteif ga maken. Mocht je er nog niet uit zijn voor het dessert… Ik heb nog een heel erg lekker toetje voor jullie. Deze kaneel ijstaart met meringue is makkelijk om te maken heel goed van te voren voor te bereiden. Fijn ten midden van alle kerststress en hysterie in de keuken. Op het moment supreme hoef je de taart alleen nog maar uit de vriezer te toveren en het eiwitschuim maken en te verdelen over het kaneelijs. Brandt de taart aan tafel af voor een extra spectaculair effect. Wedden dat de oeh’s en ah’s je om de oren vliegen. Lekker met een glaasje port of Moscatel (I loveee Moscatel!).
Lees verder

Het perfecte kaasplankje

 

Het perfect kaasplankjeMijn favoriete dessert is en blijft een kaasplankje. Het liefst sla ik de zoete toetjes gewoon over en eet ik alleen kaas als afsluiter van de maaltijd. Als wij thuis een etentje hebben is de kaas-gang vaak het meest uitgebreid. We zetten de salontafel dan vol met kaas, fruit, chocola, noten en andere lekkere dingen. Daarnaast zetten we een selectie van port, dessertwijn, cognac en whisky klaar. De gasten kunnen dan zelf kiezen wat ze willen drinken en ik kan snel even de eettafel  en keuken afruimen. We blijven na het eten meestal de hele avond uitgebreid borrelen en natafelen. De laatste gasten rollen vaak pas laat en licht (of iets minder licht) tipsy de deur uit. Ik kan niet wachten om na mijn zwangerschap weer zo’n etentje te organiseren. En vooral tot ik al die lekkere kaasjes en glaasjes port of wijn weer mag drinken. Vandaag vertel ik jullie hoe je het perfect kaasplankje samenstelt. Want een écht diner is pas klaar als er kaas op tafel is geweest.  Lees verder

Recept: Tiramisutaart met pure chocola en meringue

 

TiramisutaartHet is weer zondag en dat betekent dat we weer aan de bak gaan. Deze tiramisutaart met pure chocola en meringuebolletjes is ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Is het geen plaatje? Alvast een (dessert)tip voor tijdens de feestdagen. Eten er kinderen, zwangere vrouwen of mensen die om een andere reden geen alcohol binnen willen krijgen mee? Vervang dan de amaretto door amandelextract. Smaakt net even anders, maar is minstens net zo lekker. Al vind ik de versie met amaretto wel het lekkerst. Houd je ook zo van bakken? Vanavond begint heel holland bakt weer. Ik ga er vanavond lekker voor zitten. Dekentje, grote kop thee en natuurlijk een puntje tiramisutaart. Dat gaat helemaal goed komen vanavond!
Lees verder

Recept: Panna cotta met frambozencoulis en witte chocola

 

Panna cotta met frambozencoulis en witte chocola I loveee panna cotta. Zo’n fijn toetje als afsluiter van een flinke maaltijd. Lekker fris en smaakt uitstekend in combinatie met een vin santo (een Toscaanse dessertwijn, en die is zooo lekker!). Panna cotta komt, net als zoveel heerlijkheden (hallo Barolo en truffel), uit de Piemonte. Panne cotta betekent letterlijk gekookte room. En dat is ook letterlijk wat het is. Gekookte slagroom met een smaakje die daarna wordt gemengd met gelatine zodat hij opstijft. Ik maakte dit keer een panna cotta met frambozencoulis en witte chocola. Is het geen plaatje geworden? Ideaal als je voor veel mensen moet koken. Want na een korte voorbereiding hoeven de glaasjes alleen nog maar de koelkast in. Kind kan de was doen. Beetje stoer kijken bij het opdienen en oeh’s en ah’s vliegen je om de oren. Wedden dat hij in de smaak gaat vallen!
Lees verder

Recept: Sticky toffee pudding met vanille-ijs

 

Sticky toffee pudingGutenmorgen liebe leute! Ik heb vandaag iets heel erg lekkers voor jullie. Sticky toffee pudding. Één van mijn favoriete toetjes. Sticky toffee pudding is een Engels dessert dat bestaat uit zoete dadelcake met een warme karamelsaus. Meestal wordt hij geserveerd met een bolletje vanille-ijs of slagroom. Ontzettend machtig. Ik maakte er een eenpersoonsportie van door de cakejes te bakken in een muffinblik. Lepeltje karamelsaus erover, bolletje ijs erbij en garneren met chocola en sprinkles. Is het geen plaatje geworden? Een fijn dessert om de maaltijd mee af te sluiten. Glaasje dessertwijn erbij en je bent de ster van het diner. Alvast een tip voor de feestdagen!
Lees verder