Worteltaart met walnoten en roomkaas

Recept: Wortelcake met roomkaas en walnoten

 

Worteltaart met walnoten en roomkaasIk at voor het eerst een stuk wortelcake bij de drie Graefjes in Amsterdam. Ik was meteen verkocht. Hoewel iedereen bij de drie Graefjes komt voor de red velvet cake (daar zeg ik ook geen nee tegen), kun je mij wakker maken voor de wortelcake met roomkaas. Een smeuïge en kruidige cake met zoete roomkaas. Heerlijk! Toen het afgelopen week maar bleef regenen ben ik zelf aan het bakken geslagen. En ik moet zeggen, de cake is erg goed gelukt. Door het gebruik van olie in plaats van boter is de cake lekker smeuïg. Ondanks dat de naam van de cake dat doet vermoeden, proef je de wortel niet terug. Je moet de wortelcake met roomkaas ook niet eten vanwege de vitamientjes die er inzitten. Een extra rondje sporten is aan te raden. Maar lekker, dat is ie zeker!




Ingrediënten worteltaart met walnoten en roomkaas

300 gram wortel (ik gebruikte kant-en-klare reepjes)
230 gram bloem
1 sinaasappel
200 gram basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
140 ml zonnebloemolie
2 eieren
100 gram walnoten
Een snuf zout

Voor de roomkaastopping

200 gram roomkaas
50 gram roomboter op kamertemperatuur
35 gram poedersuiker
Eventueel walnoten, wortel of sprinkles om te versieren

Worteltaart met walnoten en roomkaas

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Hak de walnoten fijn in een hakmolentje. Ik vind het fijn als er nog iets van structuur in zit in de taart en laat ze vaak iets grover.

Rasp de schil van een sinaasappel.

Doe de suiker, de eieren, het kaneel, de olie, de geraspte sinaasappelschil en de walnoten in een kom. Mix tot een luchtig mengsel.

Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel door het beslag.

Spray een springvorm in met bakspray of gebruik een beetje olie. Giet het beslag in de springvorm. Zet de springvorm in de oven en bak in 60 minuten gaar. Laat de wortelcake helemaal afkoelen op een rooster.

Mix de roomkaas, de roomboter en de poedersuiker tot een egaal mengsel.

Spatel de roomkaas over de wortelcake. Maak af met walnoten, sprinkles en andere versiering.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *