Wortelcake met roomkaas

Recept: Wortelcake met roomkaas en walnoten

 

Wortelcake met roomkaasIk at voor het eerst een stuk wortelcake bij de drie Graefjes in Amsterdam. Ik was meteen verkocht. Hoewel iedereen bij de drie Graefjes komt voor de red velvet cake (daar zeg ik ook geen nee tegen), kun je mij wakker maken voor de wortelcake met roomkaas. Een smeuïge en kruidige cake met zoete roomkaas. Heerlijk! Toen het afgelopen week maar bleef regenen ben ik zelf aan het bakken geslagen. En ik moet zeggen, de cake is erg goed gelukt. Door het gebruik van olie in plaats van boter is de cake lekker smeuïg. Ondanks dat de naam van de cake dat doet vermoeden, proef je de wortel niet terug. Je moet de wortelcake met roomkaas ook niet eten vanwege de vitamientjes die er inzitten. Een extra rondje sporten is aan te raden. Maar lekker, dat is ie zeker!



Wortelcake met roomkaas

Ingrediënten wortelcake met roomkaas

Voor de cake

300 gram wortel (ik gebruikte kant-en-klare reepjes)
230 gram bloem
300 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
2,5 theelepel kaneel
350 ml arachide-olie
4 eieren
100 gram walnoten
Een snuf zout

Voor de roomkaas

230 gram roomkaas
100 gram zachte roomboter
100 gram poedersuiker
1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker

Wortelcake met roomkaas

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Hak de walnoten in stukjes.

Doe de bloem, de suiker, de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout in grote kom of schaal. Meng alle ingrediënten goed met elkaar.

Doe de eieren, olie, de walnoten en wortel in de kom en meng tot een glad beslag.

Bekleed de bodem van 2 springvorms met bakpapier en vet ze in met boter. Verdeel het beslag over de 2 springvormen en zet ze in de oven. 

Bak de wortelcake in 60-70 minuten gaar. Controleer de gaarheid van de cake met een satéprikker. Als hij er droog uit komt is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat een half uurtje afkoelen op een bakrooster.

Doe de roomkaas, de roomboter, de poedersuiker en de vanille bij elkaar in een kom of schaal. Mix de ingrediënten tot een glad mengsel zonder klontjes.

Haal de wortelcake uit de springvormen. Besmeer de bovenkant van 1 van de  cakes met het roomkaasmengsel. Leg de andere cake er bovenop. Besmeer de bovenkant  en de zijkant tot het roomkaasmengsel op is.

Zet de wortelcake met roomkaas en walnoten in de koelkast en laat een uur  opstijven. 

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *