Tiramisutaart

Recept: Tiramisutaart met pure chocola en meringue

 

TiramisutaartHet is weer zondag en dat betekent dat we weer aan de bak gaan. Deze tiramisutaart met pure chocola en meringuebolletjes is ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Is het geen plaatje? Alvast een (dessert)tip voor tijdens de feestdagen. Eten er kinderen, zwangere vrouwen of mensen die om een andere reden geen alcohol binnen willen krijgen mee? Vervang dan de amaretto door amandelextract. Smaakt net even anders, maar is minstens net zo lekker. Al vind ik de versie met amaretto wel het lekkerst. Houd je ook zo van bakken? Vanavond begint heel holland bakt weer. Ik ga er vanavond lekker voor zitten. Dekentje, grote kop thee en natuurlijk een puntje tiramisutaart. Dat gaat helemaal goed komen vanavond!




Ingrediënten Tiramisutaart met pure chocola en meringue

Voor de biscuitdeeg

4 eieren
120 gram suiker
100 gram bloem
20 gram maïzena

Voor de vulling

2 theelepels amaretto of amandelextract
100 ml koffie
200 gram suiker
500 gram mascarpone
250 gram slagroom

Voor de topping

2 eiwitten
125 gram basterdsuiker
50 gram pure chocola
Eventueel sprinkles om te versieren

Tiramisutaart

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de suiker en de eieren bij elkaar in een kom. Mix gedurende 10 minuten op de hoogste stand tot er een romige en luchtige massa ontstaat. Spatel de bloem en de maïzena door het beslag.

Bekleed de bodem van een springvorm (20 centimeter) met bakpapier. Vet de zijkanten van de binnenkant van de springvorm in met bakspray of olie. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de springvorm in de oven en bak in 45 minuten gaar. Laat de biscuitbodem helemaal afkoelen.

Meng 100 ml koffie met een 2 theelepels amaretto. Klop de slagroom met 250 gram suiker stijf. Meng, terwijl je goed roert, de mascarpone door de slagroom. Spatel het koffiemengsel door de mascarpone.

Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Besmeer de snijkanten met een laagje mascarponemengsel. Beleg 1 van de helften met lange vingers. Leg de andere helft met de besmeerde kant naar beneden op de lange vingers. Smeer de taart aan de zijkanten en bovenkant dicht met het mascarponemengsel. Je mag nog best een beetje cake zien.

Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak. Spuit bolletjes eiwit op de bovenkant van de taart en geef ze met een brander een kleurtje. Schaaf de pure chocola in krullen (dit doe je met een dunschiller) en versier de taart met chocoladekrullen en eventueel sprinkles.

Bewaar de tiramisutaart tot serveren in de koelkast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *