Recept: Cheesecake met witte chocola en frambozen

 

Cheesecake met witte chocola en frambozenDeze cheesecake met witte chocola en frambozen is een recept van Douwe. De eerste keer dat hij de cheesecake maakte was het niet de bedoeling dat de laag met witte chocola in het midden zou komen. We maakten de taart voor het eerst als dessert tijdens een etentje. Bij gebrek aan een oven die de warmte goed reguleert, was de cheesecake ingezakt (ik kan niet wachten tot we een koophuis met goede keuken hebben!). Om de cheesecake te redden rende ik naar de winkel om 3 repen witte chocola te halen. Die hebben we gesmolten en in het ingezakte gedeelte gegoten. Het resultaat bleek nog beter te zijn dan we in gedachte hadden. God-de-lijk was hij. Helemaal in combinatie met het frambozenijs dat we erbij serveerden. Afgelopen weekend maakte ik de cheesecake nog een keer. Gewoon omdat ik zin had in cheesecake. We hebben nog steeds dezelfde oven. En jawel hoor. Daar ging hij weer. Ingezakt. Gelukkig hoopte ik er deze keer een beetje op. Want met het laagje witte chocola is hij toch net een beetje (oké.. een heleboel) lekkerder. Mocht jij wel een goede oven hebben dan kun je de witte chocola natuurlijk ook gewoon over de niet ingezakte bovenkant strijken. Wordt hij waarschijnlijk nog mooier van ook. Want een plaatje, dat is het zeker!Ingrediënten cheesecake met witte chocola en frambozen

200 gram Bastogne koekjes
100 gram Digestieve koekjes
100 gram zachte roomboter + extra om in te vetten
600 gram roomkaas (Mon chou)
120 ml verse slagroom
500 gram witte chocola
200 gram suiker
3 eieren
1 eetlepel bloem
150 gram frambozen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de koekjes in de blender en maal ze fijn. Voeg de roomboter toe en meng tot een zanderig deeg. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met het koekjesdeeg. Zet de springvorm met de bodem 10 minuten in de oven.

Laat de oven op 175 graden staan. Doe de roomkaas, slagroom, suiker, eieren en bloem bij elkaar in een grote kom of schaal en meng alles goed met elkaar. Breng een middelgrote pan met water aan de kook en smelt 200 gram witte chocola au bain-marie. Giet de chocola bij het roomkaasmengsel en roer alles nog een keer door. Giet de vulling van de cheesecake in de springvorm en zet hem in de oven. Bak de cheesecake een uur in de oven. Verlaag na een uur de temperatuur naar 150 graden. Bedek de cheesecake met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te bruin wordt en verbrand. Bak de cheesecake nog een half uur. Let op! Bij een heteluchtoven moet je de temperatuur 20 graden lager zetten!

Laat de cheesecake een uur in de oven staan met de deur op een kier. Zet de cheesecake daarna minimaal 4 uur in de koelkast.

Smelt de overgebleven chocola au bain marie. Giet de witte chocola over de bovenkant van de cheesecake en zet hem een half uur terug in de koelkast. Maak de taart af door te versieren met frambozen.

De cheesecake met witte chocola en frambozen is lekker bij de koffie, als tussendoortje of als dessert. Wij serveerden de cheesecake als dessert in combinatie met frambozensorbetijs.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *