Pasta met garnalen en citroen-roomsaus

Recept: Pasta met garnalen en citroen-roomsaus

 

Pasta met garnalen en citroen-roomsausDeze pasta met garnalen en citroen-roomsaus is één van de lekkerste pastarecepten op Savory Sweets tot nu toe. Het gerecht wordt regelmatig gemaakt door vrienden en ook hier staat hij vaak op tafel. Een unicum. Want veel gerechten maak ik maar een paar keer. Ik ben continue aan het experimenteren en ontdekken en daarom eten we bijna iedere dag iets anders. Alleen de echte pareltjes komen vaker op tafel. En deze pasta met garnalen en citroen-roomsaus is er daar één van. Een fris pastagerecht met een creamy saus. Vol van smaak zonder dat het zwaar op de maag ligt. Ideaal als je ’s avonds nog op pad moet. Lekker om te serveren met vers brood. Kun je, als de pasta op is, het broodje nog lekker dopen in de saus. Al schroom ik niet om hier gewoon mijn vinger voor te gebruiken. Ik ben nou eenmaal een sauzenvrouw. De pasta met garnalen en citroen-roomsaus heeft weinig ingrediënten, is makkelijk om te maken en staat in minder dan een half uur op tafel. Ik zie alleen maar voordelen. Maken die hap!
Ingrediënten pasta met garnalen en citroen-roomsaus voor 4 personen

400 gram droge pappardelle of tagliatelle
300 gram gamba’s
3 eetlepels roomboter
200 ml kook- of slagroom
3 teentjes knoflook
2 citroenen
100 gram Parmezaanse kaas
Een bosje oregano
Een handje rucola
Peper uit de molen
Een snuf zout

Pasta met garnalen en citroen-roomsaus

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta tot het gaar is. Giet af en zet apart.

Pers de tenen knoflook en hak de oregano fijn. Rasp de schil van de citroenen.

Smelt de boter in een koeken- of hapjespan. Doe de knoflook bij de boter en bak tot de knoflook begint te geuren. Doe de gamba’s bij de knoflook en bak ze een paar minuten mee. Doe de citroenschil, het citroensap, de oregano, een beetje peper uit de molen en een snuf zout bij de garnalen. Laat de ingrediënten meebakken tot de garnalen roze zien.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Doe de room en de Parmezaanse kaas beetje bij beetje bij de garnalen. Roer tot er een romige saus ontstaat. Doe de pasta en de rucola bij de saus. Schep de pasta een paar keer door.

Schep de pasta in een diep bord. Maak af met een handje rucola en een beetje peper. De pasta met garnalen en citroen-roomsaus is extra lekker in combinatie met vers brood en een glas witte wijn.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

7 thoughts on “Recept: Pasta met garnalen en citroen-roomsaus

  1. Marion schreef:

    Als ik het recept lees vraag ik mezelf meteen af: hoeveel citroensap??

    Als ik dan de reacties lees dan zie ik mijn vraag ook meteen terugkomen, de informatie (hoeveel citroensap?) staat niet in het recept. De vraag is al in 2018 gesteld maar er is nooit antwoord gegeven. Dat vind ik best jammer.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *