|
Vandaag is het tijd voor een échte klassieker. Een klassieker die eigenlijk altijd goed is, want ik ken maar weinig mensen die niet van pasta pesto houden. Deze versie met geroosterde cherrytomaatjes en garnalen zit boordevol smaak en staat in een mum van tijd op tafel. Fijn op doordeweekse dagen na een lange dag werken. Zeker als je de pesto van tevoren al maakt (of gewoon een beetje valsspeelt en een kant-en-klare koopt, die uit versschap van de supermarkt is vaak een redelijk alternatief). Dan hoef je op het moment suprême alleen maar de pasta te koken, de tomaatjes te roosteren en de garnalen te bakken. Even door elkaar husselen en je bent klaar. Duurt niet langer dan een kwartier. De pasta pesto met garnalen en geroosterde tomaatjes is lekker met vers brood, een goede olijfolie en een ijskoud glas wijn on the side. Al kan het ook prima zonder. Het is maar net wie er mee-eten!
Ingrediënten pasta pesto met garnalen en geroosterde tomaatjes
300 gram grote garnalen
400 gram linguine of spaghetti (of een andere pasta)
250 gram cherrytomaten
Een flinke hand rucola (ongeveer 100 gram)
Peper uit de molen
Voor de pesto
60 gram basilicum
30 gram pijnboompitten
20 gram Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
100 ml olijfolie (extra vierge)
Peper uit de molen
Kook de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet af en zet apart.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Doe alle ingrediënten voor de pesto bij elkaar in een hakmolentje en maal tot een pesto.
Snijd de cherrytomaten doormidden.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjes- of koekenpan. Leg de halve cherrytomaatjes met de platte kant naar beneden en bak een paar minuten aan. Schep de tomaatjes uit de pan en zet apart.
Schraap de aanbaksels in de pan los en verhit een beetje olijfolie. Leg de garnalen in de pan en bak tot ze roze zijn.
Meng de pasta met de pesto. Voeg de rucola, de tomaatjes en de garnalen toe. Maak af met een snuf peper uit de molen.
Serveer de pasta pesto met garnalen en geroosterde tomaatjes met vers brood en een lekker koud glas witte wijn.