Pasta met witte asperges en zalm

Recept: Pasta met witte asperges en zalm

 

Pasta met witte asperges en zalmDeze pasta met witte asperges en zalm is een nieuw favorietje van Douwe. Hij vond het zó lekker dat hij een tweede bordje opschepte. Ik gaf hem geen ongelijk, want ik vond de pasta ook erg lekker. Romig, lekker fris en boordevol smaak. Het geheim van de volle aspergesmaak? De pasta wordt gekookt in hetzelfde water als de witte asperges. Zo gebruik je de smaak die de asperges aan het water afgeven door hem mee te geven aan de pasta. Wil je helemaal veel smaak? Kook dan ook de schillen even mee. Zonde om meteen weg te gooien. Een fijn en makkelijk recept met maximaal resultaat. Glaasje wijn (kies voor een Riesling of Pinot Blanc) erbij en hebt een topmaaltijd!




Ingrediënten pasta met witte asperges en zalm voor 4 personen

400 gram tagliatelle
500 gram witte asperges
250 gram zalmfilet
1 teen knoflook
1 middelgrote ui
150 ml droge witte wijn
200 gram roomkaas
1 citroen
Een handje rucola
Een paar takjes dille
Peper en zout

Pasta met witte asperges en zalm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi de zalm met peper en zout en leg het in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 10 minuten gaar.

Verwijder de houtachtige uiteindes van de asperges en schil ze van boven naar beneden. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm.

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de asperges gaar. Je kunt eventueel ook de schillen toevoegen voor extra smaak. Schep de asperges uit de pan en zet apart (de schillen gooi je natuurlijk weg).

Kook de tagliatelle in hetzelfde water als waar de asperges in zijn gaargekookt. Giet af en zet apart.

Versnipper de ui en pers de teen knoflook.

Smelt een beetje boter in een hapjespan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot het begint te geuren. Doe de asperges in de pan en bak even mee.

Blus de inhoud van de pan met de witte wijn. Schep de roomkaas en de dille in de pan en roer het door de asperges.

Hak de dille fijn en rasp de schil van de citroen. Roer de dille, de gerapte citroenschil en het citroensap door de saus. Doe de pasta in de pan en roer alles door elkaar.

Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar. Schep de zalm en een handje rucola door de pasta. Maak af met een beetje peper uit de molen.

Serveer de pasta met witte asperges en zalm met een glas Riesling of Pinot Blanc.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *