Frisse risotto met witte asperges met gerookte zalm

Recept: Frisse risotto met witte asperges en gerookte zalm

 

Frisse risotto met witte asperges met gerookte zalmToen ik zag dat er weer witte asperges verkrijgbaar waren deed ik letterlijk een vreugdedansje. Ik vind het witte goud zo ontzettend lekker. Reken maar dat ze vaak op tafel staan de komende periode! Iets waar je me ook voor wakker kan maken is risotto. Als je het een paar keer hebt gemaakt kun je het bijna met je ogen dicht. Met een paar trucjes maak je in een handomdraai dé perfecte risotto. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de rijst kort laat meebakken voordat je hem afblust met witte wijn. De Parmezaanse kaas én de witte wijn zijn essentiële ingrediënten voor een goede risotto. Deze mogen, hoe dan ook, niet ontbreken. Volg de stapjes en je maakt een risotto “to die for”! Wedden dat het lukt!




Ingrediënten frisse risotto met witte asperges en gerookte zalm voor 6 personen

500 gram risottorijst
500 gram witte asperges
1 (kippen)bouillonblokje
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
150 gram Parmezaanse kaas
Een scheutje droge witte wijn
200 gram gerookte zalm
2 eetlepels geraspte citroenschil
Een eetlepel roomboter
Een handje peterselie
Peper uit de molen

Frisse risotto met witte asperges met gerookte zalm

Verwijder de houtachtige uiteindes de asperges en schil ze daarna van boven naar beneden. Snijd de asperge in stukjes van ongeveer 1 centimeter.

Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Doe de asperges, de houtachtige uiteindes en de aspergeschillen in het water. Kook tot de stukjes asperge gaar zijn. Schep de inhoud uit de pan. Het vocht laat je erin zitten. Los een bouillonblokje op in het vocht. Deze bouillon gebruik je om de risotto mee aan te maken.

Versnipper de ui en pers de teen knoflook.

Smelt de boter in een hapjespan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het begint te geuren. Giet de risotto rijst erbij en roer door elkaar. Bak mee tot de korrels glazig worden. Blus de rijst af met een scheut witte wijn. Kook mee tot de wijn is opgenomen door de rijstkorrels. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer door de rijst. Laat pruttelen tot de rijst het opgenomen heeft. Herhaal tot de risotto gaar is.

Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de Parmezaanse kaas in de pan en roer het door de risotto rijst. Snijd de stukjes asperge, met uitzondering van de topjes, in de lengte door midden. Roer de stukjes asperge door de risotto.

Hak de peterselie fijn. Snijd de gerookte zalm in snippers. Bestrooi de risotto met gerookte zalm, peterselie en maak af met een snuf peper uit de molen. Maak af met geraspte citroenschil.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.