Gerookte zalmtartaar met gefrituurde kappertjes

Recept: Gerookte zalm tartaar met gefrituurde kappertjes

 

Gerookte zalmtartaar met gefrituurde kappertjesGoedemorgen lieve mede-bourgondiërs! Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb. Ik had het bizar druk op mijn werk en ben in de tussentijd ook verhuisd naar ons eerste echte grote mensen huis. Gelukkig is het nu weer iets rustiger en kan ik me weer vol op Savory Sweets storten. Want mén wat heb ik het gemist! Vandaag heb ik een no-stress, maar wel ontzettend lekker voorgerecht voor jullie. Gerookte zalmtartaar mét gefrituurde kappertjes. Als je kappertjes frituurt veranderen ze in kleine krokante bloemetjes. Heerlijk in contrast met de romige en vettige gerookte zalmtartaar. Serveer er krokant toast uit de oven bij en je hebt een perfect voorgerecht. Glaasje Chardonnay erbij en gaan!




Ingrediënten gerookte zalmtartaar met gefrituurde kappetjes voor 4 personen

300 gram gerookte zalm
1 (kleine) rode ui
2 flinke eetlepels crème fraîche
2 eetlepels kappertjes
Een flinke scheut zonnebloemolie
Een paar takjes dille
1/2 stokbrood
Peper uit de molen

Gerookte zalmtartaar met gefrituurde kappertjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het stokbrood in plakjes en besmeer aan beide kanten met olijfolie. Bestrooi met zeezout. Leg het brood op de bakplaat en bak in 10 minuten krokant.

Laat de kappertjes goed uitlekken. Verhit een laagje zonnebloemolie (tot ongeveer 180 graden) in een steelpannetje. Doe de kappertjes in de olie en bak tot ze openknappen als bloemetjes. Let op! Dit duurt maar kort. Schep met een zeefje of schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Snijd de gerookte zalm in fijne stukjes. Versnipper de helft van de rode ui in hele fijn stukjes. Roer de gerookte zalm, 2 flinke eetlepels crème fraîche en de rode ui door elkaar.

Leg een kookring op een mooi bord. Doe 1/4 van het zalmmengsel in de kookring en druk aan. Bestrooi de gerookte zalmtartaar met gefrituurde kappertjes, rode ui en takjes dille. Bestrooi met peper uit de molen en serveer met plakjes knapperig brood.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *