Zalmbonbon met avocado en Hollandse garnalen

Recept: Zalmbonbon met avocadomousse en Hollandse garnalen

 

Zalmbonbon met avocado en Hollandse garnalenEeeenn… weer een voorgerecht! Geen paniek. Er komen niet alleen maar voorgerechten online. De hoofdgerechten komen vanaf volgende week. Daar zit geen ingewikkeld idee of plan achter hoor. Al lijkt dat misschien wel zo. Heel eerlijk? De hoofdgerechten heb ik eigenlijk nog niet gekookt en op de foto gezet. De ideeën liggen er wel hoor. En ik heb ze ook al een keer uitgeprobeerd. Maar tot in de perfectie klaarmaken voor de blog? Daar heb ik nog geen tijd voor gehad. Er liggen wel al een lamsrack, 2 zeebaarsfilets en een hele mooie beenham te wachten tot ze bereidt worden. Nog even geduld dus. Ik heb vandaag wel weer een heel lekker voorgerecht voor jullie. Een zalmbonbon met avocadomousse en Hollandse garnalen. Een plaatje van de buitenkant en als je hem doorsnijdt komt er een heerlijke vulling tevoorschijn. Ik heb echt zitten smullen toen ik hem opat. En Douwe ook. Laat je het even weten als je hem gemaakt hebt? Vind ik leuk!
Ingrediënten zalmbonbon met avocadomousse en Hollandse garnalen voor 4 personen

200 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
2 avocado’s
2 eetlepels zure room
1 middelgrote rode ui
Een paar takjes peterselie
1 komkommer
Het sap van een halve citroen
Peper en zout

Zalmbonbon met avocado en Hollandse garnalen

Versnipper de rode ui en hak de peterselie fijn. Snijd de komkommer in hele dunne plakjes. Ik gebruikte hier een kaasschaaf voor. Je hebt er ongeveer 40 nodig.

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn. Doe de zure room en het citroensap bij de avocado en meng tot een glad mengsel.

Schep de rode ui, de peterselie en de Hollandse garnalen (houd er wel een paar apart voor de garnering) door de avocadomousse. Maak de mousse af met peper en zout.

Bekleed de binnenkant van een kopje of schaaltje met vershoudfolie. Bedek het vershoudfolie met plakjes zalm. Zorg dat de plakjes een beetje over de rand hangen. Druk voorzichtig aan met een lepel. Zorg dat er geen gaatjes of kiertjes in de zalm zitten. Schep 1 of 2 eetlepels avocadomousse in het kopje en vouw het pakketje dicht. Haal de zalmbonbon voorzichtig uit het kopje en verwijder het vershoudfolie. Herhaal tot je 4 mooie bonbons hebt.

Leg de komkommer (ongeveer 10 plakjes) in een mooie cirkel op het bord. Zet de zalmbonbon voorzichtig in het midden van de komkommer.

Maak de zalmbonbon met avocadomousse en Hollandse garnalen af met extra Hollandse garnalen, peterselie en rode ui.

Serveer de zalmbonbon met avocadomousse en Hollandse garnalen met vers brood, olijfolie en roomboter.

Pin It

One thought on “Recept: Zalmbonbon met avocadomousse en Hollandse garnalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.