Panna cotta met rabarbercompote

Recept: Panna cotta met witte chocola en rabarbercompote

 

Panna cotta met rabarbercompoteJullie zullen wel denken. Weer een recept met rabarber? Jazeker! Want ik kan er momenteel geen genoeg van krijgen. Rabarber is écht één van mijn lievelings producten om mee te koken. Friszuur en tegelijkertijd een beetje zoet. En het tintelt zo lekker op je tong! Wist je trouwens dat rabarber eigenlijk een groente is? Je zou doordat het meestal in zoete gerechten gebruikt wordt haast denken dat het een fruitsoort is. Maar niet dus. Dit keer verwerkte ik een rabarbercompote in één van mijn favoriete desserts. Panna cotta. Een Italiaanse vanillepudding op basis van slagroom, witte chocola en vanille. Rijk van smaak en kinderlijk eenvoudig om te maken. We werden hier thuis zo blij van deze panna cotta met witte chocola en rabarbercompote. Ik hoop jullie ook!




Panna cotta met rabarbercompote

Ingrediënten voor 6 potjes panna cotta met witte chocola en rabarbercompote

Voor de panna cotta met witte chocola

500 ml slagroom
60 gram suiker
75 gram witte chocola + extra voor de garnering
3 gelatine vellen
1 vanillestokje

Voor de rabarbercompote

4 stengels rabarber
50 ml water 
1 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels suiker

Panna cotta met rabarbercompote

Leg de gelatine in een kommetje met koud water. Laat dit 5 minuten staan.

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel het merg uit de schil.

Hak de witte chocola in stukken. Doe de slagroom, het merg van het vanillestokje, de suiker en de witte chocola in een steelpannetje. Verwarm en roer tot de chocola en de suiker is gemolten. Zorg dat de room niet kookt.

Knijp de, inmiddels zachte, gelatine uit. Doe de gelatine bij het roommengsel en roer het er doorheen.

Verdeel het roommengsel over 6 potjes en zet ze in de koelkast. Laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Ga ondertussen verder met de rabarbercompote.

Snijd de rabarber in stukjes. Doe de rabarber in een pannetje met een klein laagje water, 2 eetlepels basterdsuiker en een theelepel kaneel. Laat het pannetje op middelhoog vuur pruttelen. Als het goed is valt de rabarber na een kwartiertje uiteen in een compote.

Schep de rabarbercompote op de panna cotta en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *