Supersmeuïge citroencake

Recept: Supersmeuïge citroencake

 

Supersmeuïge citroencakeLadies and gentleman… Hierbij presenteer ik een ontzettend lekker recept aan jullie… Een supersmeuïge citroencake met een topping van roomkaas en witte chocola. Een heerlijke cake die eigenlijk nooit mislukt. Fris, smeuïg en met een ontzettend lekkere roomkaas topping met witte chocola. Even versieren met plakjes citroen, takjes munt en geraspte citroenschil en klaar. Is het geen plaatje? Ik bakte de citroencake gisteravond en, as we speak, is hij al op. De mister kon zich niet inhouden en heeft hem letterlijk verslonden. En dat zegt iets, wat hij is ontzettend kieskeurig wat cake betreft. Lekker bij de koffie (of thee). Hier wordt je toch blij van! Wedden dat je hier vrienden mee gaat maken.




Supersmeuïge citroencake

Ingrediënten supersmeuïge citroencake

200 gram bloem
140 gram suiker
50 gram roomboter op kamertemperatuur
130 ml zonnebloemolie
10 gram bakpoeder
1 vanillesuiker
2 citroenen + eventueel 1 extra voor de garnering
2 eetlepels Griekse yoghurt
3 eieren
300 gram roomkaas
200 gram witte chocola

Supersmeuïge citroencake

Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de schil van beide citroenen.

Doe de eieren, de suiker, de zonnebloemolie, de Griekse yoghurt en de roomboter bij elkaar in een grote kom. Mix tot een romige massa.

Voeg de bloem, de bakpoeder, de geraspte citroenschil en het sap van de citroenen toe en spatel het door het beslag.

Vet een spring- of cakevorm in en stort het beslag in de vorm. Zet in de oven en bak in 40-45 minuten gaar. Haal de citroencake uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Smelt de witte chocola au bain marie. Laat het even afkoelen. Klop de roomkaas los. Voeg de witte chocola toe en mix nog even door. Schep het roomkaasmengsel op de cake en versier eventueel met schijfjes citroen, blaadjes munt en wat geraspte citroenschil.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *