Croissant broodpudding met chocola

Recept: Croissant broodpudding met chocola

 

Croissant broodpudding met chocolaKen je het gevoel dat je krijgt van de geur van vers gebakken zoete broodjes? Héérlijk als je nog éven in bed ligt en die geur je tegemoed komt. Ik kan daar zo van genieten! Omdat onze dreumes altijd vroeg (heel vroeg, héél héél vroeg… als in 05:30 vroeg) wakker is, hebben we de ochtenden verdeeld. De ene dag ga ik eruit en blijft Douwe nog even liggen en de andere dag is dat andersom. En in het weekend is het helemaal feest, want op die manier geven we elkaar een ochtendje uitslapen cadeau. En in mijn geval… Kreeg hij de geur van dit heerlijke baksel erbij. Want reken maar dat Douwe zijn bed uit kwam toen hij deze croissant broodpudding rook. We hebben ervan gesmuld. Alles ging op. De lunch hebben we maar overgeslagen. Ach… Zo gaan die dingen!
Ingrediënten croissant broodpudding met chocola voor 6 personen

2 blikjes danerolles
250 ml melk
125 ml slagroom + een scheutje extra voor de icing
3 eieren
50 gr suiker
1 vanillestokje of 1 theelepel vanille-extract
200 gram pure chocola
Een handje hazelnoten
50 gram poedersuiker
Een beetje roomboter om in te vetten

Croissant broodpudding met chocola

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal in met roomboter.

Leg een kwart van de chocola apart. Die gebruik je voor de garnering. Rol het croissantdeeg in de goede (croissant)vorm (dit staat aangegeven op de verpakking). Rol in het midden van de croissant een stukje pure chocola. Leg de croissants naast elkaar in de ovenschaal.

Doe de melk, de slagroom, de suiker en de vanille bij elkaar in een steelpan. Verhit, maar breng niet aan de kook. Laat de suiker smelten en opgaan in het melkmengsel.

Breek de eieren in een beslagkom of in de kom van je keukenmachine. Voeg het melkmengsel, terwijl je blijft kloppen toe.

Giet het mengsel in de ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 45 minuten gaar. Dek halverwege af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt.

Hak de amandel grof en smelt de overgebleven chocola. Meng de poedersuiker met een beetje slagroom tot een dikke icing.. Drizzle de chocola en de icing over de croissant broodpudding. Maak af door te bestrooien met hazelnoten.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.