Recept: Broodpudding met frambozen

 

Doordeweeks ontbijten Douwe en ik bijna nooit samen. In het weekend daarentegen eten we, meestal rond brunchtijd, uitgebreid. Ik vind het gezellig om daar lekker de tijd voor te nemen. Even bijkomen van de drukke werkweek. Vaak ga ik ’s ochtends vroeg (ik vind 10:00 in het weekend heel erg vroeg) al even naar de markt om verse broodjes, kaas en fruit te halen. De markt is in bijna dezelfde straat als waar ik woon. Kruip ik daarna, met verse producten in de keuken, nog even terug in bed. Vorige week lagen er bij de groente- en fruitkraam prachtige frambozen. Sappig, mooi roze en met een aaibaar satijnachtig laagje. Ik kreeg er meteen trek van. Ik had thuis nog een landbrood liggen die over was van de kaasfondue van de vorige dag (prima vrijdagavondbesteding overigens). Die kon ik mooi gebruiken om broodpudding van te maken. Ideaal om oud brood op te maken. Broodpudding met kaneel en frambozen it was! Na 5 minuten bakken begon het heerlijk te ruiken in huis. Het water liep me in de mond. Met deze geur mogen alle dagen wel beginnen. Aanradertje hoor!

Ingrediënten broodpudding met kaneel en frambozen voor 4 personen

1 brood
1 klein bakje frambozen
400 ml melk
4 eieren
3 theelepel kaneel
200 gram  suiker
Een mespuntje nootmuskaat
Een snuf zout

Snijd het brood in blokjes. Meng de melk, de eieren, de suiker, de kaneel en een snuf zout tot een beslag.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de blokjes brood in een ovenschaal. Giet het eiermengsel over het brood heen. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 45 minuten gaar. Wordt de bovenkant te bruin? Dek dan de bovenkant af met een velletje aluminiumfolie.

Haal de broodpudding uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen. Bestrooi de broodpudding met poedersuiker en frambozen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Broodpudding met frambozen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.