Kerstcake met cranberries en witte chocola

Recept: Kerstcake met cranberries en witte chocola

 

Kerstcake met cranberries en witte chocolaGoedemorgen lieve mensen! De werkweek is weer begonnen. Mijn laatste werkweek welteverstaan. Na deze week ga ik met zwangerschapsverlof en hoef ik tot 6 mei niet meer te werken. Mijn god, wat is dat lang. Gewoon 5,5 maand! Ik ben benieuwd of ik dat vol ga houden. Gelukkig heb ik Savory Sweets en jullie om me mee te vermaken. Ik ga gewoon lekker veel in de keuken staan. Daarover gesproken… Gister had ik weer een kookdag. Ik stond de hele dag in de keuken en maakte allemaal lekkere gerechten voor tijdens de feestdagen. De koelkast puilt uit! Vandaag post ik de eerste en dat is een lekker kerstbaksel. Deze kerstcake met cranberries en witte chocola smaakt uitstekend bij de koffie. Doordat er cranberries en zure room in de cake zitten wordt hij lekker fris. Ik houd wel van die friszure smaken. De kerstcake smaakt overigens ook uitstekend als ontbijt, kan ik je uit ervaring vertellen.

Kerstcake met cranberries en witte chocola

Ingrediënten kerstcake met cranberries en witte chocola voor 10 personen

Voor de kerstcake met cranberries

325 gram bloem + extra om te mengen met de cranberries
400 gram suiker
125 gram zure room
4 eieren (medium)
225 gram boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille-extract
300 gram cranberries
Een snuf zout

Voor de roomkaastopping met witte chocola

50 gram zachte boter
200 gram roomkaas
100 gram witte chocola
Fruit en chocola om te garneren

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem met het bakpoeder en een snuf zout.

Mix de boter en de suiker tot het luchtig is. Voeg één voor één, terwijl je blijft mixen, de eieren toe.

Voeg de zure room, het vanille-extract en de helft van het bloemmengsel aan het beslag toe en spatel het goed door. Voeg de rest van het bloemmengsel toe en spatel het door het deeg.

Meng de cranberries met een eetlepel bloem. Dit voorkomt dat ze naar de bodem zakken. Doe de cranberries bij het beslag en schep ze er doorheen.

Vet een tulbandvorm in met boter. Schep het beslag in de vorm en zet hem in de oven. Bak de kerstcake in 50-55 minuten gaar.

Laat de cake een kwartiertje afkoelen in de vorm. Draai de vorm voorzichtig om op een bakrooster. Laat de cake helemaal afkoelen. Bedek de cake eventueel met een omgekeerde beslagkom om uitdrogen te voorkomen.

Smelt de witte chocola au bain marie (in een kommetje boven een pan met een laagje kokend water). Zet de chocola apart en laat het even afkoelen. Doe de roomboter en de roomkaas bij elkaar in een kom. Mix tot een luchtig mengsel. Spatel de chocola door het roomakaasmengsel.

Bedek de cake royaal met het roomkaasmengsel en versier met fruit en/of chocola.

Serveer de kerstcake met cranberries en witte chocola direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Kerstcake met cranberries en witte chocola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.