Makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen

Recept: Makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen

 

Makkelijke cheesecakebroodjes met frambozenOp zondag doen we het meestal rustig aan. We slapen tot we wakker worden (dat zal als de kleine er is wel over zijn) en gaan daarna uitgebreid ontbijten. De ene keer gaan we naar een leuke brunch of -lunchtent, de andere keer doen we dat gewoon thuis. Als we thuis ontbijten pakken we uit. Verse warme broodjes, broodbeleg van de slager/kaasboer en vers vruchtensap. Soms heb ik helemaal de smaak te pakken en ga ik zelf aan de bak. Zo kwamen vanmorgen kwamen deze makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen uit de oven rollen. Na 5 minuten begon het heerlijk te ruiken in huis en liep het water me in de mond. Douwe kwam er zelfs zijn bed voor uit. Toen ze uiteindelijk op tafel stonden waren ze binnen 5 minuten allemaal op. Moeilijk om te maken? Totaal niet. Sterker nog.. ik maakte deze heerlijkheid met maar 5 ingrediënten. Binnen 10 minuten stonden ze in de oven. Zo wil ik elke dag wel ontbijten! Laten jullie het trouwens weten als jullie één van mijn recepten geprobeerd hebben? Tag mij in je bericht of gebruik de hashtag #savorysweetsnl. Dat kan ik het ook zien. Vind ik heel erg leuk. Fijn weekend allemaal!


Ingrediënten voor 6 makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen

1 blikje croissantdeeg voor 6 croissants
100 gram roomkaas
100 gram frambozenjam
Een klontje roomboter
Een handje amandelschilfers

Makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Rol het croissantdeeg uit en druk de gekartelde stukjes aan. Besmeer de rechthoek eerst met roomkaas en vervolgens met een dun laagje frambozenjam. Zorg dat het hele oppervlakte is bedekt.

Rol het croissantdeeg aan de korte kant op en snijd de rol in 6 plakjes. Leg de plakjes op het bakpapier.

Schuif de broodjes in de oven en bak ze in 20-30 minuten gaar.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan tot het bruin begint te zien. Smelt de roomboter. Smeer de makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen in met gesmolten boter. Bestrooi de broodjes met een beetje amandelschaafsel.

Serveer de makkelijke cheesecakebroodjes met frambozen als ze nog warm zijn.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *