Blini's met gerookte zalm en dille

Recept: Blini’s met gerookte zalm

 

Blini's met gerookte zalm en dille“My lunch is better than yours”, appte ik gister bij deze foto naar Douwe. Ik had de blini’s met gerookte zalm en dille als lunch gemaakt en was erg content met mezelf. Sophie was aan het wennen op het kinderdagverblijf dus ik had het rijk voor mij alleen. Ik kon voor het eerst sinds weken hééél rustig aan doen met alles. Ik kreeg een foto van een broodje kaas met een verdrietige smiley terug. Toen kreeg ik wel een beetje medelijden met hem. Maar hé.. ik kon ze niet voor hem bewaren (en als dat wel kon had ik dat zeker niet gedaan), dus at ik ze allemaal, zonder schuldgevoel, op. Het had trouwens ook niet uitgemaakt wat hij aan het eten was, al was het kreeft, ik had de blini’s toch lekkerder gevonden. Glaasje Charonnay erbij en ik was intens gelukkig met mezelf. Zo wil ik altijd wel lunchen!
Blini's met gerookte zalm en dille

Ingrediënten voor 12 blini’s met gerookte zalm

Voor de Blini’s

30 gram boekweitmeel
50 gram bloem
100 ml karnemelk
1 theelepel bakpoeder
30 gram gesmolten roomboter
1 ei
Een snuf zout

En verder

200 gram gerookte zalm
6 theelepels crème fraîche
Een paar takjes dille
Peper uit de molen

Blini's met gerookte zalm en dille

Doe de bloem, het boekweitmeel, het bakpoeder en het zout bij elkaar in een kom of schaal. Meng de ingrediënten met elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de karnemelk en het ei toe. Mix tot een dik beslag.  Giet de gesmolten boter bij het beslag en roer voor een laatste keer door.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Wacht tot de pan goed heet is. Schep per blini 1 eetlepel beslag in de pan. Laat de blini’s 1 of 2 minuten bakken en draai ze daarna om. Bak de andere kant ook 1 of 2 minuten. Leg de blini’s op een stukje keukenpapier en laat ze helemaal afkoelen.

Als het niet lukt om een mooie vorm van de blini te maken kun je eventueel een uitsteekvormpje gebruiken.

Pluk een paar mooie takjes van de dille. Leg een rozetje van gerookte zalm op de blini’s. Schep een halve theelepel crème fraîche op de zalm en maak af met dille en peper uit de molen.

Wil je de blini’s met gerookte zalm en dille helemaal luxe maken? Voeg dan zalmeitjes of kaviaar toe.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *